1xbet betist supertotobet
Bugun...



AirHelp dünyanın en iyi ve en kötü havayolu şirketlerini ve havalimanlarını açıkladı

AirHelp Skoru 2023, uluslararası havayolu şirketlerini, şikayet süreci, zamanlama performansı ve müşteri görüşlerine göre derecelendirirken, havalimanları zamanlama performansı, müşteri görüşü, yiyecek ve mağaza seçeneklerine göre değerlendirildi.

facebook-paylas
Tarih: 07-12-2023 15:43

AirHelp dünyanın en iyi ve en kötü havayolu şirketlerini ve havalimanlarını açıkladı

Havayolu yolcu haklarının dünyadaki en büyük savunucusu olan AirHelp, bugün yıllık AirHelp Skoru’nun sonuçlarını açıkladı. Havayolu şirketleri ve havalimanlarına ilişkin en kapsamlı veri tabanlı değerlendirmesi olan AirHelp Skoru, 2015 yılından bu yana açıkladığı verilerle yolculara uçuş yolculuğu esnasında ne beklemeleri gerektiği konusunda bilgiler vermeyi sürdürüyor.

AirHelp, Muscat Uluslararası Havaalanı, Recife/Guararapes–Gilberto Freyre Uluslararası Havaalanı ve Cape Town Uluslararası Havaalanı'nı 2023'ün en iyi küresel havalimanları olarak seçti. Havayolları sıralamasında ise Quatar Airways, Eurowings, LOT Polish Airlines, Etihad Airways ve All Nippon Airways 2023 yılı içinde dünya çapındaki sivil havacılık şirketleri arasında en yüksek puana sahip oldu.

AirHelp, puanları hesaplamak için kendi uçuş istatistikleri veri tabanını, binlerce müşteri anketi yanıtını ve dünya çapında 2 milyon yolcunun uçuş aksamalarının ardından tazminat almasına destek olma konusundaki deneyimlerini kullandı. 2023 AirHelp Skor listesinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Qatar Airways, şikâyet yönetimindeki tutarlılık, zamanlama performansı ve müşteri memnuniyet yönetimi sayesinde 2018'den bu yana en üst sıradaki konumunu başarıyla korudu. Qatar Airways şikâyet yönetiminden 8,0, zamanlama performansından 8,4 ve müşteri memnuniyetinden 8,8 puan aldı.

Uluslararası havayolu karşılaştırmasında ise son sırada 4,69 puanla Tunus Havayolları yer aldı. En kötü havayolları arasında ikinci sırada British Airways (5,03 puan) yer alırken, onu Pegasus (5,14 puan) takip etti. Pegasus Havayolları, tazminat talepleri alanında sadece 2,2 puan ile son sıradaki Tunus Havayolları ile aynı puanı aldı.

Türk havayolu şirketleri geriledi
Türk havayolu şirketlerinin performansı geçen yılki puanlama listesine göre geriledi. Listede Sunexpress 51'inci sırada (6,52), ulusal havayolu şirketi Türk Hava Yolları 6,46 puanla 53'üncü, Pegasus Havayolları ise 5,18 puanla 81'inci sırada yer aldı.

Skor tablosunda en büyük düşüş ise 184'üncü sırada yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda oldu. Geçen yıl 63'üncü sırada yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı 121 sıra geriledi. AirHelp Skor listesinde Türkiye’den 5 havalimanı yer aldı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı listede 144'üncü, Ankara Esenboğa Havalimanı 154'üncü, Adana Havalimanı 157'nci ve İstanbul Havalimani Havalimanı 176'ncı sırada yer aldı.

AirHelp 2023 Skoru’nu değerlendiren AirHelp CEO'su Tomasz Pawliszyn, "AirHelp olarak yolcuları hakları konusunda eğitmek ve aynı zamanda gecikmeler ve iptaller durumunda bu hakların yerine getirilmesini sağlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Yolcular, uçuşlarda aksamalar meydana gelse bile tatmin edici uçuş deneyimleri yaşamayı hak ediyor" diye konuştu.

AirHelp’in dünyadaki en güvenilir ve doğru uçuş verileri koleksiyonlarından birine sahip olduğunu vurgulayan Pawliszyn, “Yolculara havayollarının ve havalimanlarının nasıl performans gösterdiğine dair derinlemesine bir bakış sağlamak, uçuş rezervasyonlarını yaparken onlara rehberlik etmeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda AirHelp Skoru, şirketlerin konumlarını değerlendirmeleri ve iyileştirilecek alanları belirlemeleri için yararlı bir araçtır, çünkü buradaki en önemli şey yolcuların deneyimidir" dedi.

AirHelp Skoru Hakkında
AirHelp Skoru, dünyanın en iyi ve en kötü havayolları ve havalimanlarının sıralamasıdır. AirHelp, havayolu yolcularının uçuşlarını daha etkili bir şekilde planlamalarına destek olmak amacıyla 2015 yılından bu yana AirHelp Skoru’nu yayınlıyor. AirHelp Skoru, havayollarını ve havalimanlarını çeşitli faktörlere göre derecelendirmek amacıyla veriler kullanır; bu veriler sadece dakiklik veya müşteri geri bildirimi hakkında değildir. Puan, yolcuların verilere dayanarak havayollarından ve havalimanlarından ne tür bir hizmet bekleyebileceklerini görmelerine olanak tanır. AirHelp Skoru’nu hesaplamak için birden fazla veri kaynağı ve faktör bir araya getirilerek yolculara bir havayolunun veya havalimanının performansına ilişkin kapsamlı bir tablo sunulur. Havayolu puanı 3 faktöre dayanıyor: zamanlama performansı, müşteri görüşleri ve şikayet süreci. Havaalanlarının derecelendirmesi de 3 faktöre dayanıyor: dakiklik, müşteri görüşleri ve yiyecek ve mağazalar. Sonuçları belirlemek için 1 Ocak'tan 31 Ekim'e kadar olan veriler analiz edildi ve yolculara en son kullandıkları havayolları ve havalimanları hakkında anket yapıldı. AirHelp Skor anketine 58 ülkeden 5319 yolcunun yanıtları dahil edildi, geçen yıl katılan 32 ülkeden 3068 yolcuya göre önemli bir artışa imza atıldı. AirHelp Skor Anketi’nde 15 bin 305 puan ve 15 bin 800 havaalanı puanı toplandı. Bu yılın puanı 194 havayolunu kapsıyordu ve listedeki 50 ülkeyi temsil ediyordu. Bu yıl 2022 yılına kıyasla 25 yeni havayolu şirketi ve 65 yeni havaalanı öne çıkıyor.

AirHelp Hakkında
AirHelp, dünyanın en büyük havayolu yolcu hakları kuruluşudur. AirHelp, kurulduğu 2013 yılından bu yana havayoluyla seyahat edenlere rötarlı ve iptal edilmiş uçuşlardan kaynaklanan tazminatı talep etmelerinde ve ayrıca uçuşa kabul edilmeme durumunda destek vermektedir. AirHelp, 2 milyonun üzerinde yolcunun gecikmiş veya iptal edilmiş uçuşlar için hak ettikleri tazminatı almalarına yardımcı olmuş olmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Ayrıca, AirHelp havayolu yolcularının haklarını dünya çapında daha da güçlendirmek için yasal ve siyasal adımlar atmaktadır. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖR - FİRMA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI