1xbet betist supertotobet
Bugun...



Akdeniz Üniversitesi Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi veri tabanına dahil edildi

Akdeniz Üniversitesi tarihinde ilk kez Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi veri tabanına dahil olan 40 üniversiteden biri oldu. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından üniversitelere plaket verildi.

facebook-paylas
Tarih: 24-06-2023 11:48

Akdeniz Üniversitesi Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi veri tabanına dahil edildi

Akdeniz Üniversitesi, Türk yükseköğretim tarihinde ilk kez Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) veri tabanına yerleştirilen 40 üniversiteden biri oldu. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından TYÇ logolu mezuniyet belgelerinin tanıtımı için Ankara’da lansman programı düzenlendi. Yükseköğretim Kalite Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Yükseköğretim Kalite Kurulu, Bakanlık, Üniversite temsilcilerinin katıldığı programda Akdeniz Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı yer aldı. Programda TYÇ Logosu kullanacak 40 farklı yükseköğretim kurumuna plaket takdimi yapıldı. Bu yıl ilk kez TYÇ Logosu kullanacak üniversiteler arasında yer alan Akdeniz Üniversitesi adına plaketi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı aldı.

DİPLOMALAR BU YIL İLK KEZ TYÇ LOGOSU TAŞIYACAK
Türkiye’de yeterlilik çerçevesini almaya hak kazanan 40 üniversitenin 142 yükseköğretim programı içerisinde yer alan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi TYÇ logosu ile kalitesini bir kez daha tescillemiş oldu. TYÇ logosunu taşıyan diplomalar ve belgeler yurt içinde ve yurt dışında eğitim ve istihdam piyasasında aranan yüksek niteliklerin ve kalitenin varlığının işareti haline gelecek. TYÇ logosuna sahip diploma ve belgeler hem yurtiçi hem de yurtdışında eğitim kurumları ve işverenler tarafından talep edilen ve kabul gören yeterliliklere dönüşecek.

ULUSLARARASILAŞMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Akdeniz Üniversitesi olarak Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi veri tabanına dâhil olan 40 üniversiteden biri olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, bu tescilin mezun olan öğrencilerin yurtdışında diplomalarının tanınmasında, istihdam edilmesinde, yurtdışı öğrenci hareketliğinde önemli katkısı olacağını söyledi. Küresel yükseköğretim arenasında Türk üniversitelerinin daha fazla söz sahibi olması için bu tür uygulamaların önemli olduğuna değinen Rektör Özkan, “Üniversite olarak temel hedefimiz eğitim, araştırma ve toplumsal katkı fonksiyonlarımızı her alanda daha çağdaş ve sürdürülebilir kılmak. Bunun için gereken tüm adımları atmaya devam ediyoruz. Eğitim kalitemizi tescilleyen ve mezunlarımız için uluslararası alanda büyük bir avantaj sağlayacak Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi de doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi. Hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI