1xbet betist supertotobet
Bugun...



Akdeniz Üniversitesi YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na alındı

Akdeniz Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu'nun 2021'de başlattığı “Araştırma Üniversiteleri" uygulaması kapsamında Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na dahil edilen 6 üniversiteden biri oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-12-2023 12:47:23 Tarih: 15-12-2023 12:37

Akdeniz Üniversitesi YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na alındı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Akdeniz Üniversitesi’nin de aralarında olduğu 6 üniversiteyi Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na aldıklarını açıkladı. Yükseköğretim Kurulu başkanlığında yapılan Araştırma Üniversiteleri Aday İzleme Programı Toplantısına Erol Özvar'ın yanı sıra Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Arif Bilgin, Genel Sekreter Batıkan Aksoy, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve diğer beş üniversite rektörü katıldı.

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ ADAYI
Akdeniz Üniversitesi ‘Araştırma Üniversiteleri Aday İzleme Programı'na dahil edildi. Akdeniz Üniversitesinin yanında Gaziantep, Kocaeli, Ondokuz Mayıs, Sakarya ve Selçuk üniversiteleri “Araştırma Üniversiteleri Aday İzleme Programı'na alındı. Araştırma üniversiteleri, araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi, etkileşim ve iş birliği konularında toplam 32 performans göstergesine göre değerlendiriliyor. Yükseköğretim Kurulunun 2021'te başlattığı “Araştırma Üniversiteleri" uygulaması kapsamında Türkiye'de toplam 23 Araştırma Üniversitesi bulunuyor.

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİNE ARTAN BÜTÇE
Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen toplantıda YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı konuşmada, Araştırma Üniversiteleri İzleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından üniversitelerin performanslarının düzenli takip edildiğini belirtti. Bu çerçevede Aday İzleme Programı'na dahil edilen 6 üniversiteyi 2 yıllık izleme sürecine alacaklarını belirten Özvar, 2 yılın sonunda kriterleri karşılayanların “araştırma üniversitesi" olarak kabul edileceğini kaydetti. Araştırma üniversitelerine bütçeden ayrılan payın her yıl arttığını söyleyen Özvar, “Akademik anlamda daha fazla üreten hocalarımızın ve kurumların desteklenmesini önemsiyorum. Amacımız daha fazla üreten, performans gösteren üniversitelerin ödüllendirilmesi, üretkenliği azalan üniversitelerimizin teşvik edilmesi, cesaretlendirilmesidir." diye konuştu.

ATTIĞIMIZ SAĞLAM ADIMLARIN BİR YANSIMASI
Yükseköğretim Kurulu tarafından 'Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na alınmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan “'Bu önemli başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari kadromuza, ayrıca bizlere kalite yolunda rehberlik eden bu süreç için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar hocamıza teşekkür ediyorum. Geldiğimiz nokta üniversitemizin bilimsel kapasitesini bir üst seviyeye taşımak adına attığımız sağlam adımların bir yansımasıdır. Bu önemli adımın üniversitemizin akademik vizyonunu daha da güçlendireceğine ve hep birlikte, daha nice büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI