1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Antalya, ATA'sını andı...

Antalya'da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 85’nci yılında saygı ve minnet ve özlemle anıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-11-2023 14:17:53 Tarih: 10-11-2023 14:11

Antalya, ATA'sını andı...

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılında Antalya ve ilçelerinde anma törenleri düzenlendi. 
Kepez'de Kepez Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’ne Başkan Hakan Tütüncü, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı. Büyük Önder Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Kepez Belediyesi Zabıta ekiplerinin araçlarının sirenlerinin çalmasıyla başlayan anma töreninde bayraklar yarıya indirildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tarihe iz bırakan bir komutan ve lider yapan en büyük özelliği, milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıdır. Milletine duyduğu bu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başararak istiklal mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. Bize düşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize sunduğu değerleri korumak, bırakmış olduğu mirası bizden sonraki kuşaklara taşımak ve göstermiş olduğu yolda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaktır.  Vefatının üzerinden geçen 85 yıla rağmen bugün hala şanlı bayrağımızın gölgesinde hep bir ağızdan bağımsızlık destanımız olan İstiklal Marşımız büyük bir gururla söylenebiliyor ve ezanlarımız okunabiliyorsa bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize borçluyuz.  Bu düşüncelerle, vefatının 85. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum.” dedi.

Muratpaşa Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yılında Muratpaşa Belediyesi Atatürk Kent Meydanı’nda anma töreni düzenledi.

Tören, Belediye Başkanvekili Hüseyin Sarı’nın Atatürk Anatı’na çelenk sunmasıyla başladı. Belediye çalışanlarının yanı sıra ilçe sakinlerinin de katıldığı törende saat 09.05’te siren ve kora sesleriyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı’yla Kent Meydanı’nda bayraklar yarıya indirildi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı. Diğer yandan belediyenin eski Lara Caddesi’nde kent parklarında yer alan Deniz Yüzü ve Dağ Yakası kafelerinde de saatler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalığına hayat durdu.  

Konyaaltı Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma töreni düzenledi. Belediye hizmet binası önünde düzenlenen törene Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, başkan yardımcıları ve belediye personeli katıldı. Törenden sonra fuaye alanında bulunan Atatürk Sergisini ziyaret eden belediye personeli, mesaiye devam etmek için birimlerine dönerken, Defne Sıla Çetin adlı minik bir öğrencinin Andımızı okuduğu duyuldu. Andımızın okunduğunu fark eden personel bulunduğu yerden minik Defne’ye eşlik etti. O anları ölümsüzleştirmek isteyen personel, bir yandan da fotoğraf ve video çekmeyi ihmal etmedi. Anlık gelişen durum karşısında duygusal anlar yaşanırken, alanda bulunan personel, minik Defne’yi alkışladı. Andımızdan sonra çalınan Atatürk’ün sevdiği şarkılara da eşlik eden Konyaaltı Belediyesi personeli, bu anlamlı ve duygu dolu anlardan sonra mesaiye döndü. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı. Başkan Muhittin Böcek, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.05’te siren sesleriyle birlikte hayat durdu. Yolda yürüyen vatandaşların yanı sıra araç sürücüleri de araçlarından inerek saygı duruşuna eşlik etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümünde Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde de tören düzenlendi. Anma törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları ve belediye çalışanları katıldı.

Genel Sekreter Cansel Tuncer, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saat 09.05’te siren sesiyle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Siren seslerinin duyulmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi önünden geçen araç sürücüleri de araçlarından inerek, saygı duruşuna eşlik etti. İki dakika boyunca hayat dururken, yoldan yürüyen vatandaşlar da saygı duruşuna geçti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anma töreni sona erdi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI