Bugun...



Antalya'da drone sorunu masaya yatırıldı.

Düğün mevsiminin yaklaşmas, festival, konser ve diğer etkinliklerde kullanımı artan drone kameralar, bazı sorunları da beraberinde getirdi. Drone kullanan kişilerin büyük bölümünün ehliyetsiz ve kayıt dışı çalıştığı tespit edilirken, bu sorun Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ATSO Komite toplantısında da dile getirildi.

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2024 17:38

Antalya'da drone sorunu masaya yatırıldı.

Sektör temsilcileri drone ile kaçak uçmanın önüne geçmek için ticari faaliyetleri kolaylaştıracak, fotoğrafçılık sektörü üyelerinin işleri gereği düğünlere gittikleri zaman emniyetle uyumlu çalışacakları ve aynı zamanda ceza almanın da önüne geçileceği resmi bir internet sitesinin kurulmasını önerdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 28. Grup Kırtasiye, Fotoğraf ve Tercümanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Halil Öztürk, sorunu  geldiği noktayı özetledi, önerisini dile getirdi. Ehliyetsiz ve yetkisiz kişilerin özellikle havaalanı ve uçuşa yasak bölgelerde, kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu alanlarda izin almadan drone uçurarak haksız rekabete neden olduğunu aktaran Öztürk, sektörün bu durumdan zarar gördüğümü söyledi.

Halil Öztürk açıklamasında şunları söyledi, "Memur, emekli, öğrenci olsun istedikleri yerde istedikleri şekilde bilinçsizce uçurabiliyorlar. Bu durum insan sağlığı açısından zararlı olduğu gibi, droneların her türlü kötü amaçlı, röntgen, tespit vb. isteklerde kullanılma riskleri de var.

Drone uçuşları ile ilgili olarak resmi bir internet sitesi kurulması gerektiğinin altını çizen Öztürk, "250 ve 500 gramın altındakiler ehliyetsiz uçabiliyor ama izinsiz uçamazlar. Burada çok büyük bir yanlış algı var ve bunu bir türlü insanlara anlatamıyoruz. Bunun önüne geçebilmek için çözüm önerimiz Ticaret Sicil Kaydı, ehliyeti, sabıka kaydı olsun bunların hepsi alınsın ve bir web sitesi yapılsın. Yıllık olarak bizden bir aidat alınsın. Bizler de izin almakla, prosedürle çok uğraşıp zaman kaybetmeyelim. Kurulan internet sitesinde bizlere verilen şifreler ile siteye girip nerede ne zaman drone uçuracağımızı bildirelim. Sisteme düşeceği için de bizler güvenlik görevlileri ile de karşı karşıya gelmemiş olacağız" açıklamasında bulundu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI