1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya Halkevleri: Konyaaltı Sahili halkındır!

Antalya Halkevleri, Konyaaltı Sahili ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Açıklamada 'belediye bünyesinde ‘Antalya Sahilleri’ konusunda özel bir birim oluşturulmalı' denildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-01-2020 18:19:50 Tarih: 22-01-2020 13:16

Antalya Halkevleri: Konyaaltı Sahili halkındır!

Antalya Halkevleri, Konyaaltı Sahil projesi ihalesinin belediye Encümen kararı ile tek taraflı olarak fesih edilmesinin ardından  basın açıklamasında bulundu. Antalya sahillerinin belediye bünyesinde özel bir birim tarafından yönetilmesi gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

'Konyaaltı Sahili’nin yağması ve doğanın tahribine karşı Antalya halkının direnci ve mücadelesi sonunda kazandı. AKP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in bilim insanlarının ve halkın itirazlarına kulak tıkayarak yaptığı bütün yanlışlar, bugün tek tek yeniden ele alınıp düzeltilmektedir. Sahilin daralmasına yol açan, Boğa Çayı göletine son verilmesinin ardından, Konyaaltı Sahili işletmesinin belediye zararına verilen bir yandaş şirketten kurtarılması da bu sürecin önemli adımları olmuştur.Belediyenin 254 milyon harcayarak yaptığı, bütün bakım-onarım-güvenlik gibi işleri de üstlenerek bir şirkete verilmiş olması büyük kamu zararı, hukuksuzluk ve yağma örneğiydi. Tam anlamıyla kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesiydi.
 

BELEDİYE DÜZENİ SAĞLAMALI
Konyaaltı Sahili ile ilgili yağma ve talan döneminden bugüne kalan ve çözüm bekleyen önemli işlerden birisi, Türel döneminde sahilin yat limanı olarak ayrılan 1200 metrelik bölümünün mevcut düzenlemeye katılmasıdır. Antalya halkı şimdi bu çalışmayı beklemektedir. Konyaaltı Sahili’ndeki bütün işletmeler belediyenin tasarrufunda olmalı, ya doğrudan belediye tarafından alt işletmecilere tek tek kiraya verilmeli ve/veya bir kısmı belediye tarafından işletilerek belediyeye kaynak sağlanmalıdır. Ayrıca bir daha asla toplu olarak ihale edilmemelidir. Belediye bünyesinde ‘Antalya Sahilleri’ konusunda özel bir birim oluşturulmalı ve bu organizasyon sahillerin bakımı, güvenliği, işletilmesi ve düzenini sağlamalıdır. Sahilde işletmelerin sahili işgaline son verilmeli, halkın ücretsiz kullanımına açık alanların genişletilmesi esas olmalıdır.

DAVA EDİLMELİLER
Sahil işletmesi ellerinden alındıktan sonra arsızca açıklama yapan şirket yöneticileri ve eski yönetim kamuyu uğrattıkları zarar nedeniyle dava edilmelidir. Halkevleri olarak bu mücadelede ki emeğimizin karşılığını bugün görüyor olmak bizi mutlu etmiştir. Barışçıl ve demokratik eylemlerimiz sırasında “uçurtmalara takılıp gitmesinler” diye bizimle aklı sıra dalga geçmek isteyenlerin rantın yağmanın talanın ardından nasıl yuvarlandıkları ibretliktir. Konyaaltı Sahili’ndeki yağma ve talanın durdurulması için yapılan bu girişimleri olumlu buluyor ve devamını diliyoruz.'

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI