1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya Konyalılar Derneği’nden Çorba Buluşması…

Konyalı hemşehriler, Antalya Konyalılar Derneği’nin Geleneksel Bamya Çorbası Buluşmalarında bir araya gelmeye devam ediyor. Her toplantıda farklı bir konuğun ağırlandığı buluşmada Ocak Ayı çorbasının konukları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-02-2019 18:25:37 Tarih: 28-01-2019 18:48

Antalya Konyalılar Derneği’nden Çorba Buluşması…

Antalya Konyalılar Derneği’nin geleneksel bamya çorbası buluşmalarının Ocak Ayı toplantısı gerçekleşti. Dernek binasında gerçekleşen buluşmaya; Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İşler Daire Başkanı Salim Yücel Güleç, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Muratpaşa Esnaf Derneği Başkanı Saim Koçak, Bucaklılar Derneği Başkanı Enver Yiğit, KONSİAD Başkanı Süleyman Uçar, Antalya Konyalılar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda Konyalı hemşehri katıldı. 

 İstanbul Tente Eyüp Boz’un çorba sponsoru olduğu buluşma, Kur’an Tilaveti ile başladı. Konya’nın meşhur lezzeti Bamya Çorbası’nın dağıtımı ve ardından dua okunması ile devam eden buluşmanın açılış konuşmasını Başkan Süleyman Üre gerçekleştirdi.

 

YENİ YÖNETİMDE BERABERLİK VURGUSU

Buluşmaya katılan konuklara katılımları için teşekkürlerini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Üre, Antalya’da yaşanan doğal afetler için geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Konuşmasının devamında yeni yönetim kurulu ve yeniden başkan seçilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Üre, ‘Yeni dönemimizde elimizden geleni yapacağız. Bu süreçte hepinizin desteğiniz bekliyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde ‘ben yok biz var’ mantığı ile hareket edeceğiz’ dedi.

 

KONYA VE ANTALYA BİRLİĞİ

Dernek başkanı Süleyman Üre’nin ardından konuşma yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise Konya ve Antalya birliğinin çok eski tarihlere dayandığını belirtti. Antalya Konyalılar Derneği’nin daveti için teşekkür eden Altay, Konyalıların sıcak ilgisinden memnun olduğunu belirtti ve herkesi Konya’ya davet etti.

Başkan Üre, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a konuşmasının sonunda karakalem ile çizilmiş tablo hediye etti. Başkan Üre’ye hediye için teşekkür eden Başkan Altay’da Konya’dan getirdiği hediyeyi dernek adına Başkan Üre’ye verdi.

 

TESCİLLİ KONYALIYIZ

Etkinlikte dernek üyelerine seslenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise tescilli bir Konyalı olduğunu belirterek; ‘Bizim Konyalılığımızı ifade etmemize gerek yok, zaten herkes biliyor. Konya kökenli olmaktan dolayı da her zaman gurur duyuyorum’’ dedi.  Konyalılar Derneği’ne Konyalılar kültürünü Antalya’da yaşatmaya devam ettikleri için teşekkür eden Başkan Türel, ‘Bizler doğduğumuz yer değil doyduğumuz yer diyen herkesi hemşehrimiz olarak görüyoruz. Dolayısıyla bizler Konya’dan uzakta ama Konya’yı yaşayarak bu derneğin çatısı altında; Konya’nın kültürel ve manevi havasını teneffüs ediyoruz’ dedi.  Konuşmasına devam eden Türel, 31 Mart Yerel Seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Antalya Konyalılar Derneği Başkan Vekili Nihal Poyraz, Menderes Türel’e konuşmasının ardından, Konya’ya özgü Doğanhisar testisi hediye etti.

 

BAŞSAVCI SOLMAZ’DAN GÖNÜL BAĞI…

Başkanların konuşmalarının ardından son konuşmayı gerçekleştiren Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise; Antalya’da iki yıl görev yaptığını belirtti ve bu bölgenin çocuğu olduğunu ifade etti. Antalya ile Konya arasında büyük bir gönül bağı olduğunun altını çizen Solmaz, tüm hemşehrileri Konya’ya davet etti.

Solmaz’a konuşmasının ardından, Antalya Konyalılar Derneği Başkan Vekili Nebi Sezgin tarafından hediye takdim edildi.

 

ÜYELERE PLAKET VERİLDİ

Etkinliğin devamında yeni sayısı çıkan Konya’nın Sesi Dergisi’ne reklam veren kuruluşlara katkılarından dolayı yönetim kurulu üyeleri tarafından plaket verildi.

Antalya Konyalılar Derneği Genel Sekreteri Murat Seyirci, tüm konuklara etkinliğe katılımları için teşekkür etti. Seyirci, teşekkürlerinin ardından Konyalı’nın Sesi Dergisi’nin yeni sayısının çıktığı duyurdu ve 1 Mart çıkışlı Umre Organizasyonunun son müracaat tarihinin 12 Şubat olduğunu hatırlattı.

Etkinliğin bitiminde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dernek adına başkan Süleyman Üre’ye Antalya Reçeli hediye etti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI