1xbet betist supertotobet
Bugun...



Başkan Böcek “4. Etap raylı sistem hattının yapımına çok yakında başlıyoruz”

18 kilometrelik 4. Etap Konyaaltı-Varsak raylı sistem hattının yapımına çok yakında başlayacaklarını müjdeleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Hattın 5.5 km’si 30 metre yeraltından geçecek ve trafiğe engel olmayacak” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 09-12-2023 16:29

Başkan Böcek “4. Etap raylı sistem hattının yapımına çok yakında başlıyoruz”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyetimizin 100.  Yaşında Hayalimizdeki Antalya Sempozyumu’na katıldı. Açılışta konuşan Başkan Muhittin Böcek, dünya kenti Antalya’nın bir çekim merkezi haline geldiğine dikkati çekerek, turizmin getirdiği ek nüfus ve göçün etkisiyle oluşan hızlı nüfus artışının, kentsel gelişmeyi olumsuz etkilediğini belirtti. Başkan Böcek, bu nedenle kente uyum, istihdam, barınma, sosyal hizmet sorunlarının yanında, kentsel fiziksel planlama, ulaşım, altyapı ve çevre yönetimi konularında ihtiyaçların her geçen gün arttığını ifade etti.

ANTALYA’DA İKİ KİŞİYE BİR ARAÇ DÜŞÜYOR
Bu yıl, nüfusun 10 katı civarında 25 milyon yerli yabancı misafir ile tarihi bir rekora ulaşmayı beklediklerini söyleyen Başkan Böcek, geçmişten günümüze artarak devam eden ulaşım sorununun kontrolsüz göç ile son yıllarda ivme kazanarak, kentin en önemli problemlerinden biri haline geldiğini kaydetti. Antalya’nın Türkiye’nin nüfusuna göre en fazla araç sayısına sahip, 2 kişiye 1 aracın düştüğü kent olduğuna dikkati çeken Başkan Muhittin Böcek, “Genişlettiğimiz yollar, yaptığımız köprüler, akıllı kavşaklar, ilave toplu taşım araçları, tamamladığımız 3. Etap raylı sistem ile kent içi ulaşımına önemli katkılar sağladık. Şimdi de 18 km’lik 4. Etap Konyaaltı-Varsak raylı sistem hattının yapımına çok yakında başlıyoruz. Hattın 5.5 km’si 30 metre yeraltından geçecek ve trafiğe engel olmayacaktır. 22 km’lik 5. Etap Konyaaltı-Lara-Kundu raylı sistem hattı için de çalışmalarımız hızla devam ediyor” diye konuştu.

Ulaşımın sadece Büyükşehir Belediyesi’nin çabalarıyla çözülecek bir sorun olmadığını vurgulayan Başkan Böcek, Antalya-Alanya otoban ve hızlı tren projelerinin, tamamlanamayan çevre yollarının da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

ANTALYA’NIN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ
Planlı, kurallı, kimlikli bir kent hedefiyle Antalya’yı ortak akılla yönettiklerini belirten Başkan Böcek, “ Meslek odalarımızla, STK’larımızla hep birlikte omuz omuza çalıştık. Sorunlarımıza beraber çözüm aradık.  Antalya büyükşehir belediyesi olarak ele alınacak tüm konularda, bilime ve tekniğe dayalı olarak önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 2022 yılında başladığımız deprem master planını ilgili tüm paydaşlarımızla hazırlıyoruz. Yine hazırladığımız sürdürülebilir enerji ve iklim eylem planımız kapsamında nötr karbon hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Köyden kente göçü önlemek ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla yerelden kalkınma projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kısacası kentimizin tüm problemlerinin farkındayız. Günü, dönemi kurtaran projelere değil Antalyamızın geleceğine yatırım yapıyoruz” diye konuştu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ULAŞIM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI