1xbet betist supertotobet
Bugun...



Başkan Uysal’a Kosova’dan büyük emanet...

Başkan Uysal, bu yıl 3’üncüsünü düzenlenen Kaleiçi Old Town Festivali için Antalya’da bulunan konuk şehir heyetlerini Muratpaşa Belediyesi’nde ağırladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-10-2018 12:39:48 Tarih: 11-10-2018 12:37

Başkan Uysal’a Kosova’dan büyük emanet...

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın 3’üncü Kaleiçi Old Town Festivali için Antalya’da bulunan davetli şehir heyetlerini kabulünde,  Kosova Priştina’dan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Ertan Simitçi, Başkan Uysal’a kendisine Kosova’da görev yapan bir Türk askeri tarafından hediye edilen Türk Bayrağı rozetini takdim etti. 

ARKEOLOJİ VE DOĞA HARİKASI

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleşen buluşmada Başkan Uysal, festivale adını ve ruhunu veren Kaleiçi’nde, Antalya bölgesinde son 3 bin 500 yılda var olan medeniyetlerinin izlerine rastlamanın mümkün olduğunu söyledi. Antalya’da 400 antik kentin bulunduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, şelaleleri, nehirleri ve yüksekliği 3 bin metreyi aşan dağarıyla Antalya’nın inanılmaz bir doğa ve arkeoloji harikası olduğunu söyledi.

 

İŞBİRLİĞİ İMKANLARI

Kaleiçi Old Town Festivali’nin Antalya’nın sahip olduğu bu kültürel ve doğal değerleri dünyayla paylaşmak amacıyla başladığını belirten Başkan Uysal, “Sizlerle bütün bu değerleri, bütün bu güzellikleri paylaşmak istiyoruz” dedi. Bununla birlikte festivalin, tarihi kent merkezlerine sahip şehirler arasında işbirliği imkanlarını da ortaya çıkarmasını amaçladığını belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

 

“Antik kent yönetimi zor bir iş. Bütün binalarını aslına uygun ayakta tutulması ve gelecek kuşaklara aktarılması önemli bir misyon. Ortak sorunlarımız olduğunu ve ortak çözümlerimiz olabileceğini düşünmekteyiz. Birlikte eğlenceli 4 gün geçirelim, bu arada görüş alışverişinde bulunalım ve ortak sorunları, çözüm önerilerini paylaşalım istiyoruz.”

Başkan Uysal, konuşmasının ardından 3. Kaleiçi Old Town Festivali anısına konuk şehirlerin heyetlerine hediyelerini takdim etti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI