1xbet betist supertotobet
Bugun...



Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Dönemi!

Bebeklerde ek gıda, bebeklerin sadece anne sütü veya mama ile beslenmelerine ek olarak, yaklaşık altıncı aydan sonra katı gıdaları tüketmeye başlamalarını ifade eder. Bu sürece "ek besin dönemi" veya "katı gıda dönemi" denir. Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş konu hakkında bilgiler verdi.

facebook-paylas
Tarih: 04-01-2024 10:57

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Dönemi!

Bebeklerde ek gıda, bebeklerin sadece anne sütü veya mama ile beslenmelerine ek olarak, yaklaşık altıncı aydan sonra katı gıdaları tüketmeye başlamalarını ifade eder. Bu sürece "ek besin dönemi" veya "katı gıda dönemi" denir. Bebekler altıncı ay civarında ek gıdalara ihtiyaç duymaya başlar. Ek gıdalar, bebeğin artan besin ihtiyaçlarını karşılamak, yeni tatları öğrenmesini sağlamak ve besin çeşitliliğini artırmak için önemlidir. Ek gıdalar, bebeğin sindirim sistemi, motor becerileri ve yeme alışkanlıkları üzerinde de olumlu etkilere sahip olur.

Ek gıda dönemi başladığında, bebeklere önce tek bir katı gıda tanıtılması önerilir ve yeni bir gıda eklenmeden önce her bir gıda tek başına denemelidir. Bebekler için başlangıç ek gıdaları genellikle şunlardır:

*Pürelenmiş veya ezilmiş sebzeler: Havuç, patates, kabak gibi sebzeler püre haline getirilerek veya ezilerek verilir.
*Meyve püreleri: Elma, muz, armut gibi yumuşak meyveler püre haline getirilerek veya ezilerek verilir.
*Tahıllar: Yulaf, pirinç veya arpa gibi bebek tahılları, süt veya formül ile karıştırılarak verilir.
*Yoğurt ve süzme peynir: İyi tolere edilen ve düşük alerjen olan yoğurt veya süzme peynir, bebeklere protein ve kalsiyum sağlar.

Ek gıda dönemi, bebeğin hazır olduğu zamanda, sindirim sistemi gelişimine ve bebeğin gösterdiği belirtilere dayanarak başlamalıdır. Ek gıdalara başlamadan önce bir sağlık uzmanı veya pediatriste danışmak önemlidir.  







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI