1xbet betist supertotobet
Bugun...



Bu çöpler enerji oluyor...

Antalya'da çöplerin biriktiği alanda kurulan çevreci tesisle çöpler doğaya zarar verilmeden yok edilirken, çıkan metan gazından üretilen elektrikle 60 bin konutun enerjisi karşılanıyor.

facebook-paylas
Tarih: 28-09-2018 11:55

Bu çöpler enerji oluyor...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi, yüzde 75 kapasite ile çalışıyor. Kamyonalrla tesise taşınan çöpler çürütülerek metan gazına ve ardından elektrik enerjisine dönüşüyor.

 

Tesisin İşletme Müdürü Özgür Kelekçi, tesiste 250 personelin çalıştığını söyllerkeni günlük elde edilen elektrikle 60 bin konutun kullandığı enerjinin karşılandığını söyledi. Kelekçi, "Ürettiğimiz elektriği ulusal şebekeye veriyoruz. Antalya'nın çöpü, diğer illerin çöpüne göre organik miktarı çok yüksek. Bu nedenle üretimlerimiz daha iyi oluyor." dedi. 


GÜNLÜK 10 TON TIBBİ ATIK

Hastanelerinden günlük 10 ton tıbbi atığın da işletmeye geldiğini belirten Kelekçi, "Tıbbı atıkları da çevreye zarar vermeden, tesisimize geliyor." diye ekledi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yap işlet devret modeliyle tesisi para harcamadan ITC firmasına yaptırdı. Firma, yıllık elde ettiği gelirin yüzde 1'ini de belediyeye veriyor. Tesis sayesinde 1 yılda atmosfere karışacak 131 milyon metreküp metan ve karbondioksit, elektrik enerjisine dönüştürüldü.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI