1xbet betist supertotobet
Bugun...



Bu sorunlar kadınlarda özgüven kaybına yol açıyor!

Yaşlanma ve doğumlara bağlı ortaya çıkan genital deformasyonlar, kadınların özgüvenine zarar verebiliyor. İşte bu nedenle vajen estetiği kaybolan bu özgüveni sağlamada önemli bir işleve sahiptir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Op. Dr. Mehmet Bekir Şen konu hakkında bilgiler verdi.

facebook-paylas
Tarih: 03-10-2023 17:15

Bu sorunlar kadınlarda özgüven kaybına yol açıyor!

Vajinoplasti Nedir?
Vajina daraltma ameliyatı olarak da bilinen vajinoplasti, zaman içerisinde yıpranan vajina dokularının gençleştirilmesi ve sıkılaştırılması amacıyla yapılan uygulamadır. Vajinayı meydana getiren kaslar, bağ dokular ve diğer benzer yapılar zaman içerisinde yıpranabilir. Özellikle çoğul doğumlar , zorlu doğumlar ve iri bebek doğurmak gibi faktörler; vajinanın eski darlığını kaybetmesine sebep olabilir. Bu da vajinada meydana gelen genişleme ve doku yıpranması sebebi ile cinsel ilişkilerden alınan hazzı düşürür. Çok daha fazla kayganlık ve vajinada bollaşma hissi olur. İlişkide zaman zaman gaz veya hava  sesi duyulabilir. Bu durumda çiftlerin her ikisi de etkilenir. Vajinoplasti operasyonu sayesinde daha önce bahsettiğimiz sebeplerden yıpranan kaslar ve bağ dokular; onarılır, sıkılaştırılır. Böylece vajina dar ve toplu bir yapıya sahip olur.

Vajinoplasti Neden Yapılır?
Vajinoplasti; vajinanın daraltılması, yıpranan vajinal dokuların onarılması ve sıkılaştırılması için yapılır. Böylece hastalar çok daha estetik bir vajina görünümüne sahip olabilir. Bununla birlikte vajinoplastinin cinsel yaşam üzerinde oldukça olumlu etkileri vardır. Vajinanın daha dar bir yapıya sahip olması hem kadının hem de erkeğin cinsel birleşmeden aldığı zevki arttırır. Sırf bunun için bile her yıl on binlerce kadın vajinoplasti ameliyatı yaptırmaktadır.

Vajinoplasti Nasıl Yapılır?
Vajinoplasti, doktor tarafından hastaya özel olarak planlanan süreçler içerir. Bu süreçler dahilinde vajinanın detaylı muayenesi yapılır. Yıpranma ve sarkma bulunan dokular tespit edilir, ne gibi bir işlemden geçecekleri kararlaştırılır. Bu karar aşamasında hastanın da istekleri göz önünde bulundurulur. Daha sonra ise operasyon sürecine geçilir. Vajinoplastiye hastanın ihtiyacına göre perineolasti veya kombine dudak estetiği ameliyatları hatta beyazlatma da eklenebilir. Bu hastanın isteğine göre operasyon öncesi planlanır.
Vajinoplasti operasyonu çoğunlukla sedasyon anestezi altında gerçekleşmektedir. Operasyon sırasında hastanın vajina girişinden rahim ağzına kadar tüm dokular onarılır, fazla dokular alınır ve çeşitli özel gizli dikiş uygulamaları ile kalan dokular sıkılaştırılır. Böylece vajina daraltılmış, toparlanmış olur. Operasyon hemen hemen 30 ila 60 dakika sürmektedir. Doktorunuz operasyon planlamasını yaptıktan sonra tahmini süre hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirecektir.

Vajinoplasti Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Vajinoplasti ameliyatından sonra hastalar dinlenmeleri için bir süre misafir edilirler. Bu süre hemen hemen 4-5 saat kadardır. Genellikle hastalar aynı gün taburcu olurlar. Bu süre zarfında hastanın genel kontrolleri sağlanır. Vajinoplasti ameliyatı sonrası iyileşme sürecine sağlıklı bir adım atabilmesi için tüm imkanlar sevk edilir.

Vajinoplasti ameliyatı sonrası hastalar, 3-4 hafta kadar bir süre ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmalıdırlar. Kişisel hijyenlerine dikkat etmeli, havuz ve hamam gibi kamusal alanlara gitmemelidirler. Böylece 6 ila 8  hafta içerisinde neredeyse tamamen iyileşebilirler. Operasyon sırasında kullanılan dikişler 2-3 hafta içerisinde kendiliğinden eriyecektir. Dikişlerin alınmasına gerek yoktur. İyileşme süreci boyunca doktor tavsiyelerine uymak, sürecin daha kolay, hızlı ,komplikasyonsuz ve sorunsuz geçmesini sağlayacaktır.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI