1xbet betist supertotobet
Bugun...



Cavit Arı: Adaletli misiniz? Sorusuna cevap yok!

Av. Cavit ARI, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a; “ Son seçim sürecinde iktidar ve muhalefet partileri TRT’den hangi sürelerde propaganda çalışması yapabilmek için yararlanabildi? Ne kadar süreyle hak tanındı” diye sordu.

facebook-paylas
Tarih: 17-01-2024 09:47

Cavit Arı: Adaletli misiniz? Sorusuna cevap yok!

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeler sırasında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a TRT ile ilgili sorduğu soruyu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz yazılı olarak cevaplandırdı.

İKTİDAR VE MUHALFET PROPAGANDA AMAÇLI TRT’DE, NE KADAR SÜRE KULLANDI?
Av. Cavit ARI, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a; “ Son seçim sürecinde iktidar ve muhalefet partileri TRT’den hangi sürelerde propaganda çalışması yapabilmek için yararlanabildi? Ne kadar süreyle hak tanındı” diye sordu.

Av. Cavit Arı’nın sorusu; “TRT kamu yayıncılığı hassasiyetiyle her görüş ve düşüncede insanın duygu ve isteklerini ekranlara taşıma konusunda büyük bir hassasiyet göstermektedir. Bu bağlamda tüm siyasi partilerin faaliyetleri ve çalışmalarını takip ederek, TV ve radyo kanalları ile tüm dijital mecralarında yer vermektedir. TRT, genel yayın esasları çerçevesinde; haber ve programlarında tarafsız, objektif, doğru ve hızlı bir anlayışla çalışmalarını sürdürmektedir” diyerek cevaplandırdı.

Bu cevap üzerine açıklama yapan Av. Cavit Arı; Cumhurbaşkanlığı 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeler sırasında Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a açık ve net olarak sormuş olduğum soruya verilen cevabı anlamak mümkün değil; ben Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a TRT’nin bu konudaki işleyiş prosedürünü sormadım ben süreleri sordum ama bize gelen cevap geneli itibarıyla diğer gelen cevaplar gibi alakası olmayan cevaplardan olmuş, yazık demokrasimiz adına üzücü bir durum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Av. Cavit Arı; ” Sorumuz net. Son genel seçimde TRT’den partilere ayrılan propaganda süreleri nedir? Bu kadar açık soruya bir cevap verilemedi. İktidar TRT’yi tarafsız bir devlet kurumu olmaktan çıkarmış, Anayasaya, kanunlara ve demokrasiye aykırı şekilde iktidarın yayın organı haline getirmiştir. 2023 yılı Mayıs ayında yapılan seçimlerle iktidar Devletin tüm imkânlarını, Muhalefete karşı kullanarak seçime girmiştir.  Adaletli olmayan bu süreci bütün toplum görmüş ve yaşamıştır.

İşte TRT’de bu adaletsizliğin bir parçası olmuştur. Bu nedenle iktidarın ve muhalefetin 2023 seçimlerinde TRT’den hangi sürelerle yararlanmıştır sorusuna cevap bile verilememiştir. Bu durum adaletsizliğin tescili anlamına gelmektedir”  diyerek açıklamasını tamamladı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI