1xbet betist supertotobet
Bugun...



Cavit Arı: Antalya-Alanya çevre yolu ihalesinde son durum nedir, bilgiler neden saklanıyor?

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI, Antalya – Alanya çevre yolu ile ilgili vermiş olduğu soru önergesine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından verilen cevapla ilgili basın açıklaması yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 10-02-2024 10:22

Cavit Arı: Antalya-Alanya çevre yolu ihalesinde son durum nedir, bilgiler neden saklanıyor?

Av. Cavit Arı; “Antalya-Alanya çevre yolu uzun süredir yapılamayan; her seçim dönemi geldiğinde gündeme alınan bir yol hikâyesidir.

Bir seçim dönemi daha geldi ve 3 kez ertelenen ihalenin 4. ihalede yapıldığı bilgisi Bakanlıkça paylaşıldı.

İhale edilen proje Devletin kendi imkânları ile yapılacağı yerde Kamu Özel İşbirliği ile yapılacağı açıklandı. Antalya halkı öncelikle bu şekilde cezalandırılmış bulunmakta.

Ulaştırma Bakanı’na Proje hakkında bilgi amaçlı sorular sorduk. Projenin şuan ki garanti kapsamı nedir, kaç yıllık bir garanti süresi verilmiştir, kaç araç geçme garantisi verilmektedir ve araç başına geçiş garanti ücreti ne kadardır?

Antalya halkının bilmesi gereken bu bilgilere Ulaştırma Bakanı cevap verememiştir.
Sorduğumuz soruya; ‘Antalya-Alanya Otoyolu’nun Yap-İşlet-Devret modeli ile ihalesi 15.12.2023 tarihinde gerçekleştirilmiş olup YİD projelerinde tüm iş ve işlemler; mevzuatına uygun olarak, uygulama sözleşmelerinde yer alan hükümler çerçevesinde yürütülmektedir’ şeklinde geçiştirme bir cevap verilmiştir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı makamına yöneltilen 4 adet sorunun hiçbirine cevap verilmemiştir. Bakan Bey, neden cevap vermekten kaçınmaktadır, bizim bilmediğimiz veya bilmemizi istemediği bir şey mi vardır?

Bir kez daha soruyoruz. Bu sözleşmenin kapsamı nedir diye? Cevap veremediğinize göre halktan sakladığınız bir husus mu var. Neyi saklıyorsunuz. Böyle bir ihale var mı; Böyle bir sözleşme var mı?

Varsa bunların detayları Antalya halkına açıklanmalıdır. Saklanan bilgi var ise vatandaşın zararına bir durumun olduğunu gösterir.

Sayın Bakan Sizden Antalya halkı adına cevap bekliyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI