1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar: İtibardan tasarruf yapabilecek misiniz?

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, kamu kurumlarına tasarruf genelgesi göndermesini şu sözlerle eleştirdi; “İtibardan tasarruf yapabilecek misiniz?”

facebook-paylas
Tarih: 18-07-2023 12:21

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar: İtibardan tasarruf yapabilecek misiniz?

CHP’li Coşar, konuya dair yaptığı açıklamada şunları ifade etti;
“Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek göreve gelir gelmez ekonomik krizin faturasını vatandaşa kesmiştir. Bakan Şimşek 30 Haziran 2021 tarihli kamu harcamalarında tasarruf sağlamayı amaçlayan Tasarruf Tedbirleri ile İlgili 2021/14 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin eksiksiz uygulanacağını belirten bir genelge yayınlaması ekonomik krizin ateşini söndürmeyecektir çünkü kamuda tasarrufun bu şekilde olmayacağını en iyi bilen kişi kendisidir. Kur korumalı mevduata ödenen faiz, yolcu geçiş garantili köprülerin, hasta garantili şehir hastanelerinin milyarlarca liralık devlete maliyetinin önüne geçmeden kamuda tasarruf sağlayamazsınız. Vatandaşın sırtına yüklenen milyarlarca liralık faturaya sebep olan Kamu Özel İşbirliği projeleri ile yandaş müteahhitlere aktardığınız, dövize endeksli paralara son verin.”

SARAY’IN UÇAK FİLOSUNU HARİÇ TUTAN TASARRUF GENELGESİ
“Cumhurbaşkanlığı hava filosunda bulunan çok sayıda uçak, bakan Şimşek’in açıkladığı tasarruf genelgesinden muaf mıdır? Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, zaman zamanda bakanlara tahsis edilen vatandaşlar tarafından artık makam filosu olarak adlandırılan bu uçakların en azından bir kısmından vazgeçmeden kamuda tasarruf olmayacaktır. Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın koruma araçlarından oluşan devasa araç konvoyunda yer alan lüks makam araçlarının varlığı bu genelgenin geçmişte olduğu gibi bugünde uygulanabilirliğini sorgulayacaktır. Bakan Şimşek, itibardan tasarruf yapabilecek misiniz ya da bunun için Erdoğan’ı ikna edebilecek misiniz?”

AKP VATANDAŞIN AKLIYLA ALAY EDİYOR
“AKP Hükümeti önce KDV artışı, sonrasında akaryakıttaki ÖTV artışı ile vatandaşın ekonomik krizden çıkmaması için tüm çabayı sarf etmekte, bakanlık “Yapılan artışa rağmen ülkemiz halen benzinde de motorinde de Avrupa'da en ucuz 4. ülke” gibi bir açıklama ile vatandaşın aklı ile alay etmektedir, kıyaslanan Avrupa ülkelerindeki Kişi Başına Düşen Milli Gelir veya asgari ücret ile kaç litre benzin alınabiliyor kıyaslamasını yaptığımızda ise sıralamada gerilerde olduğumuz görülecektir, bütçe açığını kapatmak vatandaşın kemer sıkması ile değil, bütçe harcamalarının şeffaf ve hesap verilebilir olması ile mümkündür.”

MANAVGAT DEVLET HASTANESİ, ANTALYA-ALANYA OTOYOLU GİBİ KAMU YATIRIMLARI NE OLACAK?
“Bu sözde tasarruf tedbirleri ile kamu yatırımları da yapılamamaktadır. İhalesi sürekli ertelenen Antalya-Alanya Otoyolu, vatandaşların yıllardır beklediği Manavgat Devlet Hastanesi inşaatı gibi Antalya’yı doğrudan etkileyen kamu yatırımları başlamadı ya da bitirilmedi. Antalyalılar yaptıkları tasarrufun, ödedikleri vergilerin karşılığında AKP’den sadece vaat ve boş sözler almaktadır. Seçimin üzerinden 66 gün geçti, gelinen noktada AKP iktidarı Türkiye Yüzyılı sloganı ile kazandığı seçimle, ülkeyi geçen yüzyılında gerisine götürmekte ısrarcıdır.”  







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI