Bugun...

CHP İl Başkanı Kumbul'dan sert açıklamalar!

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, geçmiş dönemlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan israflarla ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-08-2019 18:02:15 Tarih: 22-08-2019 14:18

CHP İl Başkanı Kumbul'dan sert açıklamalar!

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan şirketler ve bu şirketlerin yönetim kurulu üyeleri ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kumbul açıklamalarında 'AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş Ulaşım A.Ş yönetim kurulu üyesi ve başkan vekili olarak görev yaptığı dönemde şirket masrafları için Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanına verilen kredi kartını özel harcamaları ve avans için kullanmışlardır. AKP İl Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri bu duruma sessiz kalmış ve suça ortak olmuşlardır. Bu konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.' ifadelerine yer verdi.

KİŞİSEL HARCAMALAR
Açıklamalarına Genel Müdür Mesut Değer ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yiğit ile ilgili iddialarıyla devam eden Kumbul Yiğit ve Değer'in toplamda 413 milyon 100 bin 69 TL kurumu zarara uğrattığını belirtti ve şu şeklilde devam etti:

'Şirkete cari borçları gözüken Genel Müdür Mesut Değer’e 2023’ün 3. Ayına kadar 3000 TL’lik toplam 47 adet senet düzenlenmiş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yiğit’e 2023’ün 10. Ayına kadar 5000 TL’lik toplam 54 adet senet düzenlenmiştir. Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Yiğit’in kendisine şirket ödemeleri için verilen kredi kartını eşinin de kullandığı kozmetik, iç giyim, güzellik merkezleri ve kişisel harcamaları için kullanıldığı ödemelerden de görülmektedir.  Mesut Değer ise kişisel harcamalar yapmış ve avanslar çekmiştir. Çok değerli genel müdür 14 bin 112 TL maaş alırken, ayrıca üst düzey yönetici belgesini genel müdürlük yaptığı Ulaşım A.Ş.’ye aylık 12.203 TL bedelle kiralamıştır. Yani aylık 26. 920 TL Ulaşım A.Ş.’den gelir elde etmiştir. Üstelik bu belgeye seçim öncesi 2023 yılına kadar kiralanan bir sözleşme yapılmıştır. Seçim sonrası bu anlaşma iptal edilmiştir.

Bu haber 2906 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

Muhittin Böcek Büyükşehir'de başarılı olur mu?

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER