1xbet betist supertotobet
Bugun...



CHP'li Başkan Hasan Şahin sordu: Kararınız insani midir?

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Muratpaşa'daki sosyal tesis alanlarının, Muratpaşalı vatandaşların özel mülkiyetlerindeki arsalarının birleştirilmesiyle oluşturulmasına tepki gösterdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-01-2020 18:23:21 Tarih: 08-01-2020 15:10

CHP'li Başkan Hasan Şahin sordu: Kararınız insani midir?

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Antalya Belediyesi geçmiş döneminde yapılan imar planlarının sonucu olarak Muratpaşa’daki park, spor ve sosyal tesis alanı gibi birçok ‘genel’ vasıflı yerin, ilçe sakinlerinin özel mülkiyetlerindeki arsalarının birleştirilmesiyle oluşturulduğuna dikkat çekti.


KAMULAŞTIRMA BASKISI
Bu durumun vatandaşların kendi arazilerini kullanamamasına ve Muratpaşa Belediyesi üzerindeki büyük bir kamulaştırma baskısı oluşturulmasına neden olduğuna dikkat çeken Şahin, şu açıklamalarda bulundu: 
 

'Türkiye’mizde birçok belediye bu tip alanları, vatandaşlarımızın “mülkiyet haklarını” kullanabilmeleri için özel spor alanı, özel sosyal tesis alanı olarak düzenlemektedir. Böylece hem vatandaşı mülküyle buluşturmakta hem de belediyeyi kamulaştırma yükünden, tehdidinden kurtarmaktadır.


ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI
Bu çerçevede, Muratpaşa Belediye Meclisi’miz de vatandaşın mülkiyet haklarını kullanabilmesi ve devlet kuruluşlarının uğradığı haksız kamulaştırma külfetini en aza indirmek, kamu zararının önüne geçmek için, geçtiğimiz aylarda, önemli bir adım atmıştır. 5 yıl içinde kamulaştırılması gerektiği halde kamulaştırma kararı alınmayan taşınmazlar için hazırlanan ve ilçemizin tamamının ilgilendiren uygulama imar planı plan notu değişikliğiyle bu tip yerlerle ilgili çözümler bulunmuştur.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi’nde de örneğine rastlayabileceğimiz bu karara ilişkin ‘plan askı’ süresinde yapılan itirazlar da Belediye Meclisimizce reddedilmiş ve görüşülmek üzere Antalya Büyükşehir Meclisine gönderilmiştir. Ancak, hem kamunun hem de vatandaşın haklarını koruyan bu karara ilişkin itirazların Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda, 4 CHP’li meclis üyemizin ret oyuna karşılık, kabul edildiğini hayretle öğrendik.'


Şahin açıklamasının devamında ise komisyondaki AKP’li üyeler Ali Çetin, Mehmet Ali Kiriş, Hasan Cumhur Göncü, İYİ Partili Barış Bulut ve MHP’li üye Adem Er’e, şu soruları yöneltti:
 

Muratpaşa halkına düşmanlığınız nereden gelmektedir?

Muratpaşa Belediyesi’ne düşmanlığınızın kaynağı nedir?

Bütün kritik kararlarda Muratpaşa Belediye Meclisi iradesi karşısında tutum almanızın nedeni nedir?

Vatandaşa hizmet için mi seçildiniz yoksa amacınız vatandaşın çıkarlarını sabote etmek mi, topluma hizmet için kurulan belediyeye saldırmak için mi seçildiniz?

Muratpaşa kompleksinden kurtulup kamu yararına kararlar alabilmeniz için ne yapmamız gerekiyor?

Kararınız insani midir?

Etik midir?

Hukuki midir?

 

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI