1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



CHP'li Erdem: Antalya'da değil hızlı tren, kara tren bile yok!

CHP Antalya Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Erdem, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirilen 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinde, Antalya’da yapılması vaat edilen fakat yıllardır ertelenen hızlı tren ve Antalya-Alanya Otoyolu projelerini gündeme getirdi.

facebook-paylas
Tarih: 27-10-2023 19:05

CHP'li Erdem: Antalya'da değil hızlı tren, kara tren bile yok!

“Seçim bölgem Antalya halkının merak ettiği bir konu var. AKP iktidarının yıllardır söz verip yapamadığı Hızlı tren ve Antalya – Alanya otoyol projesi bu bütçede var mı?” diye soran Mustafa Erdem, söz konusu projelere ilişkin resmi gazetede ilan edilme tarihlerinden, vaat söylemlerinden ve erteleme kararlarından şöyle bahsetti:

“Bakın Yılan Hikayesine Dönen ve Yapılmayan Projeler:
Antalya-Alanya Otoyolu Projesi ihalesine ilişkin ilk ilanlar 15 Haziran 2022’de Resmi Gazete’ de yayımlandı. Alanya Otoyolu projesi için de ihale tarihi 25 Ağustos olarak belirlendi. Sonra peş peşe ertelemeler geldi. “Ek ilan” ile Antalya-Alanya ihalesi 6 Ekim 2022’ye ertelendi. Neden erteleme kararı alındığı belirtilmedi. Sonrasında yeni bir “süre uzatımı ilanı” yayımlanarak ihale tarih ve saatleri revize edildi. Antalya-Alanya Otoyolu ihalesi de 16 Aralık 2022 tarihine ertelendi. Ancak ihaleler yine yapılamadı.

Yayımlanan ilanlar ile Ankara-Delice Otoyolu ihalesi bu kez 22 Şubat 2023, Antalya-Alanya Otoyolu ihalesi de 23 Şubat tarihine ertelendi. Ancak yine olmadı. İhalelerin yapılması beklenirken Resmi Gazete’de yeni “düzeltme” ilanları yayımlandı. Antalya-Alanya Otoyolu ihalesi de 15 Eylül 2023 tarihine ve sonra 24 Aralık 2023 tarihine ertelendi. Düzeltme ilanlarında neden böyle bir erteleme kararına gerek duyulduğu belirtilmedi. İktidar bu erteleme kararlarıyla adeta Antalya’lılar ile dalga geçiyor.

Diğer taraftan hızlı tren yine aynı;
18 Nisan 2013 Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dönemin CHP Antalya Milletvekilinin bir sorusuna şu cevabı veriyor:
“Sayın Acar Antalya Hızlı Tren Projesi'ni sordu, güzergâhı sordu. Antalya'ya iki güzergâh var: Bir tanesi Isparta-Burdur arasından, Afyon üzerinden gelen güzergâh;. diğeri de Antalya'dan Konya'ya çıkan ve oradan Nevşehir-Kayseri'ye giden bir güzergâh. Bunlar, 2023 hedefleri içerisinde yer alan projeler. Şu anda proje çalışmaları, güzergâh etütleri devam ediyor.”

Yıl 2023…
Hızlı tren geldi mi?..
Kara trenimiz bile yok.

Yıl 2018…
Binali Yıldırım bu kez başbakan olarak konuşuyor:
“Kayseri-Nevşehir-Konya hızlı tren hattının projeleri bu sene içerisinde tamamlanacak, inşallah ondan sonra da yapımı için planlamamızı yapacağız. Oradan Antalya’ya doğru da gidiyor. Hayırlı uğurlu olsun.”

Hızlı tren Antalya’ya geldi de ben mi görmedim?..
Gelmedi…

Tarih; 28 Temmuz 2017
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Antalya-Burdur-Isparta yüksek hızlı tren güzergahının belirlendiğini, uygulama projelerinin de başlayacağını duyurdu.

530 kilometrelik Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren uygulama projesi ve sondaj çalışmalarını 2017 sonuna tamamlamayı hedeflediklerini aktaran Çavuşoğlu, devletin ajansı Anadolu Ajansı’na, "Antalya’mızı iki koridorla büyük şehirlere bağlayarak yolcu ve yük taşımacılığı alanında şehrimize büyük rahatlık, kaynak sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Gerçekleşti mi?..

Ben ortada tren falan görmedim.

Tarih bu kez 26 Mart 2019
Antalya’nın Aksu ilçesi…
Yine Çavuşoğlu konuşuyor:
"Antalya’mıza önümüzdeki dönem iki tane hızlı tren hattı gelecek. Birisi Kayseri, Kapodokya, Aksaray, Konya üzerinden gelecek. Biri de Eskişehir, Isparta, Burdur üzerinden Antalya’ya gelecek.”

Hangisi geldi?
Hiçbiri.”

“Akp Seçim Vaatlerini Oy Almak İçin Kullanır, Yerine Getirmez!”
Son olarak, “Temennimiz bu bütçenin içinde bu projeler vardır. Ya da çıkın, arkadaşlar bunlar seçim vaadi, biz oy almak için bunları söylüyoruz diye itiraf edin , milleti umutlandırmayın.” Diyerek konuşmasını sonlandıran CHP’li Milletvekili Mustafa Erdem, ayrıca “Bu durum AKP’nin seçim vaatlerini yerine getirmediğinin kanıtıdır. Aynı emeklilere verilen sözlerin yerine getirilmediği, mülakatları kaldıracağız diye umutlandırdıkları öğretmenlerin yarı yolda bırakıldığı gibi.” açıklamasında bulundu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ULAŞIM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI