1xbet betist supertotobet
Bugun...



CHP Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Songül Başkaya ATSO Başkanı Ali Bahar'ı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa Belediye Başkan A. adayı Songül Başkaya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar’ı ziyaret etti.

facebook-paylas
Tarih: 09-12-2023 16:20

CHP Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Songül Başkaya ATSO Başkanı Ali Bahar'ı ziyaret etti.

ATSO Başkanı Bahar ile kent ve iş dünyasını konuşan Başkaya, Muratpaşa Belediye Başkanı adayı gösterilmesi halinde kamuoyuyla paylaşacağı projeler konusunda fikir alışverişi yaptı. Ali Bahar, Başkaya’ya başarılar dilerken Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile uyum içinde çalışacak bir ortamda Antalya için güzel projelere imza atacaklarını kaydetti. Antalya’nın katma değerini yükseltecek, kent ve insan odaklı projeler ile Muratpaşa’ya en iyi hizmeti sunmak için çalışacağını kaydeden Başkaya, Antalya’nın en köklü kurumlarından ATSO ile birlikte Antalyalılara modern ve çağa uygun hizmetler sunabileceğini dile getirdi. Muratpaşa ve Antalya için karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Başkaya ve Bahar, ortak projelere imza atmak istediklerini kaydetti.

Songül Başkaya kimdir?
2024 Yerel Seçimlerinde Muratpaşa Belediye Başkanlığı aday adayı olan Songül Başkaya hakkında merak edilen bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Resmi başvuruda bulunarak 2024 Yerel Seçimleri için Muratpaşa Belediye Başkanlığı aday adayı olan Songül Başkaya, 24 yıllık gazeteci olarak kentin ve ilçenin sorunlarına hakim bir isim. İletişim ve Kamu Yönetimi alanlarında lisans, yerel yönetimler üzerine yüksek lisans yapan Başkaya hakkındaki tüm bilgileri sizin için derledik.

Songül Başkaya nereli?
Muratpaşa Belediye Başkanlığı aday adayı olan Songül Başkaya, 21 Haziran 1981 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.

Songül Başkaya'nın eğitim durumu nedir?
2003 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden mezun olan Songül Başkaya, 2009'da Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi'ni tamamladı. Başkaya, 2019 yılında da Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi'nde Yüksek Lisans programını bitirdi.  

Songül Başkaya ne iş yapıyor?
Sosyal ve siyasi alanlarda oldukça faal olan Songül Başkaya, 2004 yılından bu yana Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü ve Köşe Yazarlığı görevlerini sürdürüyor.

Songül Başkaya'nın siyasi kariyeri nedir?
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde kamuoyu yoklamalarında ismi anılan Songül Başkaya, Antalya İl Genel Meclisi’ne giren İlk ve son kadın üye oldu. 21. Dönem İl Genel Meclisi ’nin en genç üyesi de olan Başkaya, aynı zamanda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin CHP Grubu’ndaki İlk kadın grup başkanvekili ünvanına sahip. 2014 Seçimler öncesinde Muratpaşa İlçesi’ndeki üyelerle yapılan ön seçimden 1. çıkarak Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi olan Songül Başkaya, 2018 yılına kadar mecliste ve basında kent hakları ve insan hakları savunucusu olarak mücadele etti.

Başkaya, 2018 ile 2023 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisinde yer alması için örgüt ve tabandan gelen istek üzerine, CHP’nin 1935’ten beri kadın milletvekili gönderemediği ilinde aday adayı oldu.

Songül Başkaya kamu yararına dava açtı mı?
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin planlama kararları ve Turizm Bakanlığı planlamalarına hem şahsi olarak hem de meslek odalarıyla onlarca dava açan Başkaya, söz konusu davaların büyük kısmında Antalya ve hukuk adına zafer kazandı, ayrıca devam eden davaları da bulunuyor. Açtığı davalarla Boğaçayı'nı 'Kanal İstanbul' olmaktan kurtaran Başkaya, Konyaaltı'nda Minicity alanının halkın kullanımında kalmasını sağladı. Antalya Otogarı alanının özel hastane ve AVM olmasını engelledi. Lara plajlarına yapılması planlanan kruvazör limanını iptal ettirerek, plajların halkın kullanımında kalmasını sağladı.

Songül Başkaya'nın sosyal faaliyetleri nelerdir?
Songül Başkaya, 2022'de Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi, 2020'de Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Denetim Kurulu yedek üyesi, 2019'da Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu üyesi, 2019'da Türk Üniversiteli Kadın Dernekleri Kurultay Delegesi, 2014 ile 2018 yıllarında Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye CHP Meclis üyesi, 2013-2014 döneminde Antalya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Temsilcisi, 2013'te CHP Muratpaşa İlçe Eğilim Yoklaması 1.’si, 2012'de Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Koordinatörü, 2011-2014 arasında Antalya Valiliği Kadın Dostu Kent Projesi Eşitlik Eylem Planı Komite Üyesi, 2009-2014 yıllarında Lara Birlik Başkan Vekili ve CHP'den 21. Dönem Antalya İl Genel Meclisi üyesi, 2006-2009 arasında Antalya Gazeteciler Cemiyeti Denetim Kurulu Üyesi oldu.

Songül Başkaya'nın ödülleri neler?
Muratpaşa Belediye Başkanlığı aday adayı Songül Başkaya; 2021 KAMU-DER Yılın İş İnsanı Ödülü, 2020 Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Yılın Gazetecisi Ödülü, 2018 Antalya Kadınlar Birliği, Uğur Mumcu Yılın Gazetecisi Ödülü, 2012 ANTİKAD (Antalya İşkadınları Derneği),  Yılın Kadını Ödülü ve 2011 Antalya Valiliği Yılın İnsan Hakları Ödülü'nün sahibidir.

Songül Başkaya hangi kurumlara üye?
Songül Başkaya Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Turmepa Deniz Temiz Derneği, Giritliler Derneği, Antalya Zeytinköy Anadolu Aleviliği Kültürünü Yaşatma ve Geliştirme Derneği, Çankırılılar Derneği ve Muratpaşa Belediye Spor Kulübü üyeliklerini sürdürüyor.

Songül Başkaya hangi partiden aday?
Songül Başkaya, Muratpaşa Belediye Başkanlığı aday adaylığını Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) koydu.

Songül Başkaya evli mi?
Akdeniz Gerçek Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Köşe Yazarı Ahmet Başkaya ile evli olan Songül Başkaya'nın 2 çocuğu bulunuyor.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI