1xbet betist supertotobet
Bugun...



Çocuklar suça sürüklenmesin...

Antalya Emniyeti, çocukların yaşam hakkını korumak amacıyla yeni bir proje başlattı. Suça sürüklenen çocuklara yönelik “Umutların Hayal Olmasın” diyerek çalışmalara başladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-10-2018 10:45:59 Tarih: 08-10-2018 17:29

Çocuklar suça sürüklenmesin...

Gelişim süreci içinde çocukların büyük bir bölümü gelişen teknoloji, kentsel yaşam, göçle gelmenin etkileri, toplumsallaşma ve çevreye uyum, akran ilişkileri ve ekonomik yoksunluklardan dolayı birtakım zorluklar yaşayan çocukların suç işlemeye yöneldiğine dikkat çeken Antalya Emniyet Müdürlüğü, çocukların suçtan uzak kalmaları, koruma, kollama ve sosyal gelişimlerini destekleyerek aynı hatayı tekrar yaşamamaları amacıyla  Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) tarafından desteklenen “Umutların Hayal Olmasın” projesi başlattı. 

 

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nü internet sitesinden yaptğı açıklamada;

"Çocuk Şube Müdürlüğümüzce suça sürüklenen 12-15 yaş gurubu (50) çocuğa yönelik 5 Ağustos 2018 tarihinde başlatılan projeyle çocukların karıştığı olaylar (suça sürüklenme vakası) tekrarlanmaması, çocukların karıştığı olayların önüne geçilerek suç ve suçlulukla mücadelede başarı sağlanması hedeflenmektedir.

 

Proje faaliyetleri kapsamında tespit edilen 12-15 yaş gurubu elli (50) çocuk ve ailelerine yönelik 05 Ekim günü saat 17.00’da Çocuk Şube Müdürlüğü toplantı salonunda Rol Model olarak davet edilen Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Çocuk Suçları Soruşturma Savcısı Ertuğrul HASTAOĞLU, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih İNCEYAVUZ ve Çocuk Şube Müdürü Mehmet TATAR’ın katılımıyla toplantı gerçekleştirilmiştir. Yapılan toplantıda ailelerin dikkat etmesi gereken hususlar, çocukların korunması, çocuklara yönelik işlenen suçlar ve yapılan projenin önemi hakkında genel bilgiler verilmiştir.

 

Ayrıca projede yer alan çocuklara, okulda kullanmaları amacıyla, çanta içerisinde 5 adet defter, silgi, kalem, kalem açacağı, resim boyaları, cetvel takımı ve kalemliğin bulunduğu kırtasiye seti hediye edilmiş, toplantı sonrası aileler ve çocuklarla birebir görüşmeler yapılmıştır." ifadeleri yer aldı. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER POLİS & ADLİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI