1xbet betist supertotobet
Bugun...



Çocuklarınızı kış hastalıklarından korumanın yolları...

Sosyal Hizmetler Programı Öğretim Görevlisi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cihan Avaroğlu “Hem hastalığın önlenmesi, hem de tedavisine yardımcı tavuk suyuna çorba kış sofralarının baş tacıdır. “ dedi.

facebook-paylas
Tarih: 22-01-2019 15:27

Çocuklarınızı kış hastalıklarından korumanın yolları...

Sosyal Hizmetler Programı Öğretim Görevlisi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cihan Avaroğlu çocukları hastalıktan korumak için; “Birkaç kat ve ince giysiler tercih edilmelidir. İki kat çorap giydiğinde, sıkmayacak büyüklükte çizme ve bot giydirilmelidir. Eldiven ve kulakları kapatacak şekilde bere takılmalıdır. Parklarda ağaç dallarına takılacak aksesuarları olan kabanlar giydirilmemelidir. Araç koltuğuna oturacağı zaman kalın, hantal, hareketi kısıtlayan giysiler yerine daha ince ve kat kat giysiler olmalıdır. Battaniye gibi soğuk havada kullanılan örtüler ani bebek ölümü sendromuna neden olabileceğinden ya kullanılmamalı, ya da en fazla göğsüne kadar çekilmeli ve yatağın kenarlarına sıkıştırılmalıdır. Kulağa çok basit gelse de ellerin yıkanması hastalıkların önlenmesi için olmazsa olmazların başında gelmektedir. Dışarıdan gelince kıyafetleri değiştirilmesi de hastalıkların önlenmesi için basit ama önemli bir kuraldır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
Kış mevsiminin olmazsa olmazı: Tavuk suyuna çorba
 
Tavuk suyuna çorbanın hem hastalıkleri önlediğini hem de tedavisine yardımcı olduğunun altını çizen Avaroğlu tavuk suyuna çorbanın sırrını açıkladı. Çorbanın sırrının içerdiği zengin aminoasit, B3, B5 ve B6 vitaminlerinde olduğunu ifade eden Avaroğlu, çorbanın bu vitaminler sayesinde doğal ilaç olarak bilindiğini belirtti.






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI