1xbet betist supertotobet
Bugun...



Derviş Muhammed Nidai Kasım Dergahı restore ediliyor

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Pervaneli, Antalya Müze Müdürü, Röleve Müdürü, Finike'de Kafi Baba Dergahında yeni başlayan restorasyon çalışmalarını yerinde incelediler.

facebook-paylas
Tarih: 20-07-2023 12:51

Derviş Muhammed Nidai Kasım Dergahı restore ediliyor

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Antalya Milletvekili Atay Uslu şunları ifade etti: “
Kültür, tarih  ve doğa harikası bir alandayız. Bir yanda tertemiz berrak kaynak suları ile saklı su bir yanda Limyra antik kenti, diğer yanda  medeniyetimizin izlerini taşıyan camisi, mutfağı, fırını, derslikleri ile mini bir külliye olan Kafi Baba Dergahı…  

Her ne kadar halk arasında Kafi Baba Dergahı olarak bilinse de, burası kaynaklarda Derviş Kafi Dergahı veya Derviş Kafi’nin gerçek adı olan Derviş Muhammed  Nidai  Kasım Dergahı olarak geçmektedir.  Derviş Muhammed Nidai  Kasım’ın 15. yüzyılda bölgede yaşadığı, Alanya ve Mısır’a gidip geldiği tespit edilmiştir.  

ANADOLU’DAKİ MÜHÜRLERİMİZDEN OLAN BİR VAKIF ESERİNİ DAHA ASLINA DÖNDÜRÜYORUZ.
Sufi yolu projesi kapsamında Derviş Kafi Dergahını, bu toprakların mührü olan bir kültür mirasını daha  aslına uygun şekilde restore ediyoruz.

Restorasyonun gerçekleştirilmesi sürecinde desteklerinden dolayı başta Kültür Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a ve Antalya Valimiz Ersin Yazıcı’ya, Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.

Yapılardan sadece türbe ve camii günümüze kadar ulaşabilmiş olup, ancak onarımlarla özgün halinden uzaklaştırılmıştır. Aşevi ve  derslikler ise harabe haline gelmişti.  Bu küçük külliyeyi, vakıf eserimizi camisi, türbesi, aş evi ile 450 gün sürecek bir restorasyon çalışması sonunda sufi yolu projesi kapsamında kültür dünyamıza ve şehrimize kazandıracağız. Bir kültür yolu olan Batı Antalya’yı kuşatan Sufi yolu projemizin bir ayağını daha bu çalışmayla tamamlamış olacağız.  

Tüm hemşerilerimizi bu alanı görmeye,  kültür mirasımıza sahip çıkmaya davet ediyorum”.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI