1xbet betist supertotobet
Bugun...



Divan Antalya'nın imar planı kesinleşti!

Antalya'da önemli bir değere sahip olan Divan Antalya Otel için nihai karar verildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre 2013 yılından beri kapalı olan otelde imar çalışmaları başlayacak.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-11-2019 18:07:10 Tarih: 21-11-2019 14:20

Divan Antalya'nın imar planı kesinleşti!

Geçmişi ve tarihi ile Antalya'da önemli bir değere sahip olan Divan Antalya Otel'in çürümeye terk edilmesini geçtiğimiz günlerde gündeme taşımıştık. 2013 yılında, bir süreliğine hizmete kapatılacağı açıklanan ve birkaç yıldır da hizmet vermeyen Divan Antalya Otel'in imar davasında yeni bir gelişme yaşandı. 


Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda otelin imar planı ile ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı'nın kesinleştiği belirtildi.

Açıklamının tamamı ise şu şekilde:

'Antalya'da bulunan Talya Otelimizin yeniden yapım sürecine ilişkin olarak en son 24.10.2019 tarihinde açıklanan faaliyet raporumuzda; Muratpaşa Belediye Başkanlığı'na mahkeme kararı ve daha önce kesinleşen 1/5000 ölçekli İmar Planı ile uyumlu olarak sunulan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı teklifinin onaylanarak askıya çıktığı belirtilmiştir. Henüz şirketimize tebliğ edilmemiş olmakla birlikte, Muratpaşa Belediye Başkanlığı tarafından askı süresinde yapılan itirazların reddinin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclisi tarafından da onandığı bilgisi açıklanmış ve bu çerçevede 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı kesinleşmiştir.'


Açıklamada Meclis kararının yayınlanması ve ilgili kurumlara tebliğini takiben, Talya Otel'in bulunduğu alan ile ilgili idari süreçlerin sonraki aşaması olan imar uygulamasının çalışmalarına başlanabileceği de belirtilerken; imar uygulaması, ruhsat ve izinlerin alınması gibi ilgili bütün idari işlem ve süreçlerin tamamlanmasından sonra ise yatırım çalışmalarının hayata geçirileceği işaret edildi. 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM - TARİH Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI