1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Antalyalılara ulaşım müjdesi...

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı devam toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Alanya’da toplu ulaşımda faaliyet gösteren araçların kapasite artırımına gitmesi yönünde karar alındı.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-10-2018 18:11:04 Tarih: 13-10-2018 10:26

Antalyalılara ulaşım müjdesi...

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı devam toplantısında UKOME Genel Kurul kararı ile Alanya ilçesinde toplu taşıma faaliyeti yürüten 60 adet araçtan 33 aracın 12 metrelik araçlara, 7 metrelik araçların 9-9.5 metrelik araçlara dönüştürülmesine yönelik karar aldı

ANLAŞMA SAĞLANDI

Başkan Türel, esnaf temsilcileri ile yaptığı görüşmelerde kooperatiflerin bazılarının birleşmesi ve araçları da büyüterek çalışması yönünde talep gediğini ifade etti. Türel, araçların yükseltilmesine yönelik düzenlemeyi içeren mutabakatı kooperatif başkanları ile sağladıklarını belirtti. 

 

Ayrıca geçmiş dönemlerde kapasite artışlarında bedel ödemesi uygulaması olduğunu hatırlatan ve gelen teklifleri karşısında 6 aya yaymak suretiyle 200 bin TL noktasında bir mütakabata vardıklarını dile getiren Türel, "Devletin birtakım denetim mekanizmalarında sorun olarak oluşabiliyor. BizAlanya’daki gerek oda başkanı, gerekse kooperatif temsilcileriyle defalarca yaptığımız görüşmelerde onların üyelerinin ödemesi gereken rakamlar konusunda bir mutabakatı sağladık. Bununla ilgili yazılı bir protokol de imzaladık." dedi. 

ALANYA FARKI

Başkan Menderes Türel, Antalya’da geçmişte yapılan uygulamaları emsal almak gibi mali ve hukuki sorumlulukları olduğunu vurgulayarak,  “Antalya ulaşım esnafı  geçmişte yüzde 88’lik kapasite artışı için esnaf başı 209 bin 806 lira ödedi. İki esnafın birleşip tek otobüse dönüştüğü göz önüne alındığında bir otobüs için 409 bin lira ödendi. Alanya ulaşım esnafı yüzde 266’lık bir kapasite artışı için sadece 200 bin lira ödeyecek Mahmutlar’da. Merkezde ise yarısı kadar bir rakam. Antalya’da daha az ödendiği hiç alınmadığı konusu tamamen yanlıştır. Antalya esnafından çok mu aldınız diye bir soru akla gelebilir, hayır değil, çünkü Alanya’nın plaka değerleriyle Alanya’nın her zaman farklı olur” diye konuştu. 

ESNAFIN TERCİHİ

Türel, esnafa ödeme konusunda zorunluluk yüklemediklerini dile getirerek, "Bu tamamen esnafın kendi iradesinde. Öderse aracını büyütür, ödemezse bugünkü araçlarla bugünkü sistemde yolcu taşımaya devam ederler. Onların bu araçları büyütme talepleri karşısında bizim onların talebine cevap vermek adına bulabildiğimiz çözüm tamamıyla bundan ibaret.” dedi.

 

SORUMLULUK BİZİM

Bu bedelleri almamak gibi bir durumun söz konusu olamayacağını da vurgulayan Başkan Menderes Türel, ”Bizim de kamu zararı noktasında sorumlu olduğumuz kurumlar var. En az rakam neyse onu esnafımızdan talep ediyoruz. Bu tespit ettiğimiz ulaşım komisyonunda plan bütçe komisyonundaki rakamların şu an bir lira altına alabilme şansımız kamu zararı oluşacağından dolayı mümkün değil. Meclisimiz hiç almayalım diyebilir. O kamu zararının muhatabı olur meclis üyelerimiz. Ama kamu zararı oluşacağı için eğer hiç almazsak buna evet diyebilecek her meclis üyesinin yarın kamu zararından sorumluluğu olur” ifadelerini kullandı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ULAŞIM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI