1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Çalışanları sevindirecek haber!

Sendikalar ve Hükümet arasında asgari ücret pazarlıkları başladı. Asgari ücretin 2 bin TL olmasını isteyen sendikalar, Hükümete taleplerini sunmaya hazırlanıyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-10-2018 18:03:55 Tarih: 18-10-2018 12:15

Çalışanları sevindirecek haber!

Sendikalar 12 aylık ortalamaları göz önünde bulundurarak maaşlara yüzde 15 civarında zam bekliyor. Bu beklenti karşılanırsa net asgari ücret 1.844 lira olacak.

 

Enflasyon hedefine göre ise rakam bin 927 lira olarak görülüyor. Sendikalarım hükümetten talap ettikleri ikinci konu ise uygulamanın en kısa zamanda  işlemem konulması yönünde. Yani sendikalar ocak yerine aralık ayndan itibaren uygulamanın başlamasını istiyor.  Bu da komisyonun kasımda toplanıp kararını vermesi anlamına geliyor. İşverenler de asgari ücret üzerinden sağlanan teşviklerin arttırılmasını bekliyor. 

 

ASGARİ ÜCRETİ KİM VE NASIL BELİRLİYOR?

Her yıl aralıkta işçi, işveren ve kamunun temsilcilerinden oluşan 15 kişiyle toplanan işçi sendikası (Türk-İş) ile işveren sendikası (TİSK) 5'er üye komisyon topluyor.  Komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra bir ücret belirliyor ve bu karar kesin oluyor. Belirlenen rakam, asgari ücret olarak bir yıl boyunca uygulanıyor. Toplantılar genel olarak kasım sonunda ya da aralık başında başlıyor ve ay sonunda kesin sonuç açıklanıyor.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI