1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Manavgat Kent müzesi açıldı...

Manavgat Belediye Başkan Sözen’in kültür yatırımlarından birisi olan ve kentte ilk defa hayata geçirilen Manavgat Kent Müzesinin açılışı Manavgat halkını heyecanlandırdı..

facebook-paylas
Tarih: 04-08-2018 10:43

Manavgat Kent müzesi açıldı...

Manavgat Kent Müzesi muhteşem bir törenle açıldı. Açılışa Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İyi Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, müzenin oluşturulmasında emeği geçen öğretim üyeleri ve uzmanlar, belediye meclis üyeleri, oda ve STK başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışa katılanlara gözleme, koca tarhana, yayık ayranı ve çiğirdik ikramı da yapıldı. Manavgat’ta ilk defa hayata geçirilen kent müzesinin açılışı Manavgat halkını oldukça heyecanlandırdı.

 

 

Açılış, Köktürkler Türk Halk Müziği Topluluğunun konseri ve halk oyunları gösterisi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ilk olarak konuşan Manavgat Kent Müzesi Küratörü Prof. Dr. Nevzat Çevik; “Bu Manavgat’ta bir ilk olduğu için öncelikle Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in vizyonunu kutluyorum. Uygar dünyada müzeye okul derler, aslında Başkan Sözen bugün burada bir okul açtı. Burada Manavgat’ın tüm geçmişini objeleyen ve duygulara hitap edecek şekilde tasarlanarak size bir armağan verilmeye çalışıldı. Başkan Sözen bu müzeyi Manavgatlılara çok güzel bir armağan olarak verdi. Müzede ekip olarak çok büyük emek verildi ve rekor bir zamanda yetiştirildi. Ben bu kadar kısa sürede bu kadar başarılı bir örneğin ortaya çıktığına şahit olmadım. Herkesin eline sağlık, bundan sonrası size kalıyor” dedi.  

 

 

Kent Müzesinin çok büyük emeklerle hayata geçirildiğini vurgulayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise konuşmasında şunları söyledi. “Öncelikle Manavgat’ımıza anlam katan bir projemizde daha bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Kentin fiziki gelişiminin yanı sıra, kentlilik kültürünün de gelişmesi gerekiyor. Manavgat bu kentlilik süreci emin adımlarla tamamlayan, ülkenin en güzel kentlerinden bir tanesi. El birliği ile her gün neticeye götürdüğümüz projelerle Manavgat’ta kültürel hayat belli bir noktaya geldi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘ Bir vatanın sahibi olmanın yolu o topraklarda yaşanmış tarihi olayları bilmek, doğmuş uygarlıkları tanıma ve sahip olmaktan geçer’ demiştir. Bizler de bu mantıkla Manavgat’ın bu tarz değerlerini ortaya çıkarmak, yeni gelen neslimizi Atatürk değerlerini bilerek yetiştirmek, nasıl bu noktalara geldiğimizi göstermek hayali ile bu müzeyi oluşturduk. Müzeler bir ülkenin, kentin kimliği ve tarihsel arşividir. Bu noktadaki eksiğimizi görerek, kentimize böyle bir müze kazandırdık. Bu müzenin kentin iktisadi hayatına katkı yapacağının da inancındayım. Buranın açılışının toplumsal birlikteliğin temelini oluşturacağının da inancındayım. Bu süreye destek olan öncelikle belediye başkan yardımcımız Sebahat Çevik’e, teknik ekibimize, sayın hocalarımıza, yol arkadaşlarım belediye çalışanlarına alın terlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kentimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

Açılışın ardından başkan Sözen'e teşekkür plaketi verildi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI