1xbet betist supertotobet
Bugun...



CHP İlçe Başkanı Şahin: Velilere kulak verin!

Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Güzeloba ve Çağlayan Mahalleleri'nde bulunan öğrenci velilerinin yaşadığı soruna dikkat çekiyor

facebook-paylas
Güncelleme: 30-07-2019 17:27:53 Tarih: 30-07-2019 14:42

CHP İlçe Başkanı Şahin: Velilere kulak verin!

Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Güzeloba ve Çağlayan Mahalleleri'nde yaşanan okul sorununu gündeme getirdi.

Bu mahallelerdeki ortaokul öğrencileri velilerinin MEB'in yanlış eğitim planlaması nedeniyle büyük bir belirsizlik ve huzursuzluk içinde olduğunu ifade eden Şahin, durumu şu şekilde açıkladı: 


50 KİŞİLİK SINIFLAR
'Antalya’nın en büyük mahallesi Güzeloba Mahallemizde yapımı devam eden “Güzeloba Ortaokulu” tamamlandı ve “Güzeloba İmam Hatip Ortaokulu” olarak açıldı. Oysaki mahallenin ihtiyacı temel eğitim ortaokuluydu. 32 derslikli yeni binaya 30 derslikli, 860 öğrencili Güzeloba Ortaokulu’nun taşınacağı duyuruldu. Kısa bir süre sonra, 626 öğrencili İrfan İlk Ortaokulu’nun kapatıldığı ve öğrencilerinin Güzeloba’ya gönderileceğini açıkladı. 860+626=1496 Ortaokul öğrencisi, ayrıca İmam Hatip sınıf sayısı belli bile değil. Nereden baksanız 50 kişilik sınıflar...


DOĞRU DEĞİL!
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnternet sayfasında Muratpaşa için derslik başına düşen öğrenci sayısının 28 olarak açıklandığını ekleyen Şahin, bu olanaktan yararlanmanın, Güzeloba ve Çağlayan Mahallesi'ndeki çocukların da hakkı olduğunu belirtti. İki ortaokulu kapatıp, başka bir okulun içine sığdırmanın doğru bir fikir olmadığını vurgulayan Şahin, yetkililere şu soruları yöneltti:

Yenisini yapmadan, veliler öncesinde bilgilendirilmeden, apar topar bir okul neden kapatılır, çocuklar sürgün gibi neden 3 km öteye, başka bir okulun içine dağıtılır? Ortaokul velileri, sanki tek bir kaynaktan verilmiş gibi, özel okullar tarafından neden sürekli telefonla aranır? Yıllardır yaşadık, görüyoruz sakıncalarını. Milli Eğitim ne zaman görecek bu durumu?


EĞİTİM FACİASI
İhtiyacın üzerinde imam hatip okullarının açıldığını da ekleyen Başkan Şahin, her okulun içine imam hatip okulu açılmasının doğru olmadığını vurguladı. Şahin, imam hatip okulunda okumak isteyenlerin istediği her yerde kayıt yaptırabilirken, diğer öğrencilerin adresleri dışında kayıt yaptıramamasını da eleştirdi ve yetkilileri bu iki mahallede yaşanan eğitim faciasını çözmeye davet etti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI