1xbet betist supertotobet
Bugun...



Akdeniz Üniversitesi’nden Afgan Mühendislere Eğitim

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Taner Akar koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Bülent Uzun, Doç. Dr. Mürsel Çatal ve Yrd. Doç. Dr. Cengiz İkten’in katılımlarıyla Uluslararası “Advances in Agricultural Research Management including field crops breeding, production and protection and farm management” adlı kurs Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel’in açılış konuşması ile Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde başladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-11-2018 09:12:08 Tarih: 13-11-2018 17:11

Akdeniz Üniversitesi’nden Afgan Mühendislere Eğitim

45 gün sürecek kurs çerçevesinde Afganistan’ dan gelen 14 ziraat   mühendisine tahıllar, baklagiller, endüstri bitkilerinin ıslahı ve yetiştiriciliği ile entegre hastalık ve zararlı mücadeleri konularında Türkiye ve dünyadaki son gelişmeler ışığında kuramsal bilgiler verilmesinin yanı sıra çeşitli uygulamalar da yaptırılacak.

 

Türkiye ile dost ve kardeş ülke Afganistan arasında tarımsal ilişkileri güçlendirmek için önemli bir fırsat olan proje Dünya Bankası tarafından desteklenmekte olup bu bağlamda kursun son iki haftasında yapılacak özel  sektör gezileri ile iki ülke arasında yakın gelecekte yeni tarımsal işbirliklerine de ortam hazırlanması planlanıyor.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI