1xbet betist supertotobet
Bugun...



Almanları, 750 bin euro dolandırdılar!

Almanya’da ikamet eden alman vatandaşlarını dolandıran suç örgütüne yönelik 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi

facebook-paylas
Tarih: 06-12-2018 18:08

Almanları, 750 bin euro dolandırdılar!

 Almanya’da ikamet eden belirli yaş grubundaki yaşlı alman vatandaşlarını telefonla aramak suretiyle dolandırıcılık yapıldığı bilgisi elde edilmesi üzerine; Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri çalışma başlattı.

 

Çalışmalarda, dolandırıcılık olaylarını gerçekleştiren şahısların organize olarak bir araya gelmiş kişilerden oluştuğu,  örgüt liderinin talimatıyla ev ve iş yerlerine Call Center tarzında telefon ve bilgisayar ağı kurulduğu, bu yerlere Almanya’da doğup büyümüş, sınır dışı edilen şahısları yerleştirdikleri, Örgütün Data Sorumlusunun Almanya’dan ülkemize turistik gezi için gelen vatandaşların telefon ve özel bilgilerini paylaştığı, bu yerlere kurdukları bilgisayarlara VOIP, XLITE vb. tarzı programlar üzerinden alman vatandaşlarını aradıkları,  kendisini alman polisi gibi  tanıtıp korku ve endişe yaratarak haksız kazanç temin ettikleri belirlendi. Alman Makamlarına değişik tarihlerde müracaatta bulunan toplam 20’ye yakın müştekiden yaklaşık 750.000 EURO dolandırdıkları tespit edildi.

 

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Guten Morgen, türkçesi Günaydın kod isimli operasyon başlatıldı.  Antalya, İstanbul, İzmir, Bursa ve Muğla İllerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda olayla ilgili toplam 38 şüpheli yakalandı.

 

Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen aramalarda; 3 adet değişik marka ve çapta tabanca, bu tabancalara ait çok sayıda fişek, yaklaşık 400 gram ağırlığında esrar maddesi, çok sayıda bilgisayar, cep telefonu, sim kartı, posta ve banka havale dekontları ve dijital materyaller ile üzerlerinden elde edilen 40.000 TL. ele geçirildiği bildirildi.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER POLİS & ADLİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI