1xbet betist supertotobet
Bugun...



3 Aralık Dünya Engelliler Günü...

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Gülsün Gülay Yılmaz bir açıklama yaptı.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-04-2019 10:37:02 Tarih: 03-12-2018 12:03

3 Aralık Dünya Engelliler Günü...

Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı bir kararla 3 Aralık tarihinin Uluslararası Engelliler Günü olarak kutlanmasına karar verdiğini hatırlatan Dr.Gülsün Gülay Yılmaz, “Bu günde engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, onların yaşamlarının kolaylaşmasına yardım etmek; hepimiz için toplumsal bir görevdir. Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor.” dedi.

 

Engelsiz bir dünya

“3 Aralık özgürlük mücadelesinin günüdür. 3 Aralık evde bağımlı yaşayan ve sokakta binlerce engelle karşılaşanların hak arama mücadelesidir. 3 Aralık tekerlekli sandalye ve bastonların seslerinin sokaklarda, caddelerde, meydanlarda yankılandığı gündür. 3 Aralık her gruptan engellilerin, engelsiz bir dünya adına seslerini duyurduğu gündür.” diyen Dr.Gülsün Gülay Yılmaz açıklamasında “Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasına çalışmalıyız. “ ifadelerine yer verdi..







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI