1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Fatmagül Özpınar İlkokulu velileri alınan karara öfkeli...

Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığında aldığı talimat ile okullarda birleştirmeye gitti, veliler ise bu duruma isyan etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-10-2020 13:57:47 Tarih: 15-10-2020 13:00

Fatmagül Özpınar İlkokulu velileri alınan karara öfkeli...

Aylardır 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılına hazırlandığı düşünülen Milli Eğitim Bakanlığı, Kaymakamlık vasıtası ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazı ile okullarda birleştirmeye gitti.

Antalya'da bazı okullar için güçlendirme ve tadilat nedeniyle birleştirilme kararı alındı. Karara göre Meryem Mustafa Ege Ortaokulu ile Fatmagül Özpınar İlkokulu, Necati Dölen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Muratpaşa Ortaokulu, Ahmet Yasevi İlkokulu ile Yunus Emre İlkokulu birleştirildi. Pandemi döneminde tadilata girmesi nedeniyle 6 ay boyunca kapalı kalacak olan Mustafa Ege Ortaokulu öğrencileri ise bir ilkokul ile eşleştirildi.

Birleşme sonunda ilkokul öğrencileri öğlene kadar, ortaokul öğrencileri ise akşama kadar eğitim görecek. Duruma tepki gösteren veliler ise alınan karar nedeniyle isyan etti. Özellikle Meryem Mustafa Ege Ortaokulu ile Fatmagül Özpınar İlkokulu velileri alınan kararı talihsizlik olarak nitelendirirken, ortaokul ile ilkokulun birleştirilmesinin eğitim sistemine göre mümkün olmadığının altını çiziyor.

ÇOCUKLARIN FİZİKİ FARKLILIKLARI VAR
Ortaokul öğrencileri ile ilkokul öğrencileri arasında fiziki farklılık nedeniyle okullarda kullanılan sıra, araç, gereç, lavabo ve tuvaletlerin yaş gruplarına göre yapıldığını söyleyen veliler, aynı okulda ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin aynı sıralarda eğitim göreceğini belirtti.

Fatmagül Özpınar İlkokulu'nun zaten dolu olduğu, çocukları okul çıkışı almaya giden veliler nedeniyle yaşanan yoğunluğun pandemi için uygun olmadığını aktaran veliler, ''okul müdürleri gelen talimatlar karşısında hiç bir şey söylemiyor. Ortaokul ile ilkokulun  birleştirilemeyeceğini anlatmıyor. Susuyorlar, veliler ve öğrenciler için adım atmıyorlar.'' dedi.

Öte yandan Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar'da konu ile ilgili, “6 ay boyunca hiçbir şey yapmayıp, eğitimin başlayacağı dönemde okulun tadilatta olması anlaşılır bir durum değil. Pandemi döneminde öğrencilerin başka bir okula taşınarak o okulda eğitim öğretim yapması kadar saçma bir şey olamaz. Böyle bir uygulama asla kabul edilemez.'' dedi.

Diğer yandan konuyla ilgili Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise ilginç bir savunma yaptı. Okullarda güçlendirme çalışması yapıldığını doğrulayan müdürlük, öğrenciler açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını, öğrencilerin haftada 2 gün okula gideceği için daha az bir öğrenci sayısıyla eğitim yapılacağı söyledi.

Velilerden dezenfektan parası veya ezenfektan sitediği ile ilgili bütçe sorununa değinen yetkili, okullarda dezenfektan işlemlerinin yapılmamasının söz konusu olmadığı dile getirerek, sabahçı ve öğlenci gruplarının değişimi sırasında gerekli hijyen şartlarının titizlikle uygulanacağını kaydetti.


 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI