1xbet betist supertotobet
Bugun...



Feridun Bahşi, esnafın sorunlarına dikkat çekti!

Antalya Milletvekili Feridun Bahşi TBMM'de 11 Kalkınma Planı görüşülürken esnaf ve sanatkarların sorunlarını dile getirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-07-2019 09:45:46 Tarih: 20-07-2019 09:16

Feridun Bahşi, esnafın sorunlarına dikkat çekti!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi TBMM'deki 11. Kalkınma Planını görüşmeleri sırasında, yaptığı konuşmasında esnaf ve sanaatkarların yaşadığı sorunlara değindi. 
 
Ülkenin kalkınmasının en önemli temel ayaklarından birisi esnaf ve sanatkârların devlete yük olmadan kendi emeğini küçük sermayesi ile birleştirerek işini kurup ailesini geçindirmekte, yanında işçi çalıştırarak istihdam yaratmakta olduğunu belirten Bahşi, 'Bir ülkede esnaf ve sanatkârların işi ne kadar iyi olursa işsizlik sorununa, üretime, piyasaların işlemesine kısacası ülke ekonomisine katkısı o derece büyük olmaktadır. Esnaf ve sanatkârlarımızın durumunun iyi olması demek ülkemizin yarısının durumunun iyi olması demektir. Çünkü bu kesimin, toplam istihdam kapasitesinin %78 ini, toplam katma değerin ise %55 ini oluşturdukları düşünüldüğünde KOBİ’ler ve esnaf ve sanatkârların durumunun önemi açıkça ortaya çıkmaktadır. Günümüzde en çok bahsedilen kavramlardan biri olan küreselleşme dünyanın ekonomik dengesini ve ticaret yapısını değiştirmiştir. AB standartlarında üretim yapılamaması rekabette zayıf kalınmasına yol açmıştır' dedi.
 
Çin malı ürünlerinin esnaf ve sanatkârların üzerinde ciddi olumsuz etkiler yaratığına da değinen Bahşi, sermaye ve finansal kaynaklara erişim yetersizliği ile yatırım ve istihdam maliyetlerinin yüksek olmasının esnafı olumsuz etkilediğini de belirtti. 
 
Esnafın durumunun düzeltilmesi gerektiğinin altını çizen Bahşi açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Geçtiğimiz 5 yıllık 10 Kalkınma planının hedefleri arasında her ne kadar Esnaf ve sanatkârların değişen ekonomik ve sosyal şartlara uyum sağlayabilmesi için gerekli yapısal dönüşümlerinin desteklenmesi ve alışveriş merkezlerinin küçük esnaf ve sanatkârlara yönelik olumsuz etkilerinin giderilmesi belirlenmiş ise de bunda başarılı olunamamıştır. Sonuç olarak esnaf ve sanatkârlarımızın taleplerini kısaca tekraren özetlemek istiyorum.
Esnafımızın Bağ-Kur ve SSK primleri düşürülmelidir, Esnafın ödemiş olduğu stopaj kaldırılmalıdır, Kayıt dışı işletmeler önlenmelidir. Esnafın vergi yükü azaltılmalıdır. Zincir marketler ve AVM’lere yönelik düzenlemeler tekrar gözden geçirilmeli ve denetimler arttırılmalıdır.” 
 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI