1xbet betist supertotobet
Bugun...



"İhracatta kota sorunu!"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda Meclis Üyeleri sektörel konularda değerlendirmelerde bulundu. Pandemi sürecinde yaşanan kısıtlamalar dolayısıyla başta turizm ve bağlı sektörler olmak üzere, Antalya ticaretinin zor durumda olduğunu dile getiren Meclis üyelerinin değerlendirmeleri şöyle;

facebook-paylas
Tarih: 27-02-2021 10:24


ATSO Meclis Üyesi Ali Yılmaz (14.Grup -Akaryakıt ve gaz ürünleri- Meslek Komitesi), Türkiye’de geçtiğimiz günlerde akaryakıt sektörüne yönelik büyük çaplı bir operasyon gerçekleştirildiğini belirterek, bunun “kaçak akaryakıt” operasyonu değil, “sahte fatura” operasyonu olduğunu belirterek, “Antalya’daki sektör temsilcilerini uyarmak istiyorum. Komite olarak yazılı bir bilgi yollayacağız” dedi.

Antalya’da akaryakıt enflasyonu olduğunu belirten Yılmaz şöyle konuştu: “Korkunç bir şekilde akaryakıt istasyonu enflasyonu var. İhtiyaçtan fazlası yapılmaktadır. Yeni açılmış yollar yeni açılan bölgelerde tabi ki akaryakıt istasyonu açılacaktır, ama eczacı arkadaşlarım kusura bakmasın, eczaneler gibi akaryakıt istasyonu açılmaya başlandı. Bu bir milli servettir, bunun önüne geçmek için öncelikle nüfus yoğunluğuna bakarak akaryakıt istasyon açılmasını öneriyoruz. Bu konuyla alakalı önümüzdeki günlerde ATSO ile birlikte yerel yönetimler nezdinde girişimlerde bulunacağız.”

Özellikle yeme-içme sektörüne yönelik olarak kısa çalışma ödeneğinin uzatılması talebinde bulunan Ali Yılmaz, turizm sektörü çalışanlarına aşılama konusunda öncelik verilmesini de önerdi.

ARAÇ KİRALAMA SEKTÖRÜ DERT KÜPÜ
ATSO Meclis Üyesi Ziya Özden Tezgel de, (46.Grup -Taşıt kiralama ve ilgili hizmetler- Meslek Komitesi), rent a car sektörünün en önemli sıkıntılarından birinin HGS OGS ödemeleri olduğunu söyledi. Özellikle İstanbul ve büyükşehirlere giden araç sürücülerin HGS ve OGS geçişlerinin ardından, rent a car firmalarının tahsilatlardan ancak icraya verildikleri zaman haberdar olduğunu belirterek, “Bu durumdan ancak icraya verildiğimiz, hakkımızda dosya açıldığı zaman haberimiz oluyor. Oysa HGS geçişi sonrası bir SMS mesajı ile bize bildirilebilir. Bu konuda büyük sıkıntımız var” dedi. Tezgel, rent a car araçlarının büyük çoğunluğunun pandemi nedeniyle çalışmadığını, buna karşın araç bandrollerini ödemeye devam ettiklerini söyledi. Tezgel, hafta sonu kısıtlaması nedeniyle kent merkezindeki rent a car firmalarının kapalı olmasına karşın, havalimanındaki araç kiralama firmalarının açık olmasının haksız rekabet yarattığını sözlerine ekledi.

İHRACATTA KOTA SORUNU
ATSO Meclis Başkan Vekili Hatice Öz (16.Grup -Kozmetik ve kişisel bakım- Meslek Komitesi) konuşmasında, pandemi kısıtlamaları nedeniyle Antalya’da bir çok küçük esnafın dükkan kiralarını ve ev kiralarını ödeyemez halde olduğunu, hatta bazılarının bu zor günleri kendi memleketlerinde geçirdiğini vurguladı.

İhracatla ilgili sorunlara da dikkat çeken Hatice Öz, “Antalyamız diğer illere göre, ihracatta tarım sektöründen kaynaklı pozitif ayrıştı. Yalnız, başta domates olmak üzere bir kota sorunumuz var. Rusya ile ilgili bir kota sorunu var. Limonla ilgili bazı sorunlar oldu, kısıtlamalar nedeniyle limonlar elde kaldı, yerel piyasada fiyatlar düştü. Fuarlar yapılamadığı için yeni ihracat alanları yaratılamadı. İnsanlar kendi başlarına online olarak internet üzerinden yapabildikleri kadar ihracatlarını arttırmaya çalıştılar” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI