1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Kağıt para dezenfekte edilir mi!

ATM’lerdeki kâğıt paralarda ve cansız yüzeylerde anlık dezenfeksiyon sağlayan cihazlar geliştiren Money Shower firması, bu kez kağıt paraları ve hareketsiz yüzeyleri dezenfekte eden bir tekoloji geliştirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-05-2020 02:27:02 Tarih: 16-05-2020 13:56

Kağıt para dezenfekte edilir mi!

Korona virüs söz konusu olduğunda kâğıt paralar kadar kapı kolları, restoranlardaki çatal, bıçak ya da bardaklar, telefonlar, kozmetik eşyalar gibi diğer cansız yüzeyler de endişe uyandırıyor. Şirketin geliştirdiği diğer cihaz olan Thing Shower ise her gün yüzlerce insanın temas ettiği bunun gibi yüzeylerin yine saniyeler içinde dezenfekte edilmesini sağlıyor.

Yüzde 99 oranında dezenfekte edebiliyor

500 farklı çeşitten oluşan 26 bin bakteriyi barındırabilen kâğıt paralar ve yüzlerce kişi tarafından temas edilen telefon, kapı kolları gibi cansız yüzeyler, Money Shower ve Thing Shower cihazları tarafından anlık ve temassız şekilde %99 oranında dezenfekte edilebiliyor.

Dünyada ATM’ler içinde para dezenfeksiyonu yapmada bir ilk olan şirket, ulusal ve uluslararası patentleme süreçlerini yürütürken Boğaziçi TTO’dan da destek alıyor. Çalışmalarına İTÜ ARI Teknokent bünyesinde başlayan firma, artık Boğaziçi Üniversitesi’nin Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki teknoparkı BÜDOTEK’te çalışmalarına devam edecek.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖR - FİRMA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI