1xbet betist supertotobet
Bugun...



Kepez’de gençlere iş dünyasının kapılarını aralayacak protokol

Kepez Belediyesi ile Tüm Reklamcı ve Ajanslar Derneği (TÜRAB) arasında ortak hizmet projesi protokolü imzalandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bu sosyal projemiz gençlere iş, aş, ekmek olacak.” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-12-2023 11:15:07 Tarih: 11-12-2023 08:46

Kepez’de gençlere iş dünyasının kapılarını aralayacak protokol

Kepez Belediyesi, genç nesli donanımlı bir mesleki birikimle geleceğe taşıyacak bir projeye imza attı. Reklam ve tanıtım sektörüne aranan elemanlar yetiştirmek, genç tasarımcılara, grafikerlere tecrübe kazandırmak için modern bir Meslekiçi Eğitim Merkezi kuruluyor. Kepez Belediyesi’nin destekleri, Tüm Reklamcı ve Ajanslar Derneği’nin (TÜRAB), öncülüğünde gençleri iş dünyasına kazandıracak  akademi Kepez’de hizmet verecek.  Hayata geçirilecek sosyal proje ile ilgili Kepez Belediyesi ile Tüm Reklamcı ve Ajanslar Derneği (TÜRAB) arasında ortak hizmet protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında gençleri iş dünyasına hazırlayacak akademinin  yer tahsisi Kepez Belediyesi tarafından sağlandı.

SİVİL TOPLUMLA EL ELE BİR HİZMET
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, medya sektöründe ara eleman ihtiyacına karşılık verecek, nitelikli personel ihtiyacını karşılayacak, bir meslek edindirme merkezi safiyatın da çalışacak güzel bir hizmet meydana getirileceğini söyledi. Bu güzel hizmetin  sivil toplumla beraber yapılıyor olmasının ayrıca  önemli olduğuna değinen Başkan Tütüncü, “Sivil toplumla paylaşılan el ele gönül gönüle sürdürülen hizmetlerin çok ayrı bir berekete sahip olduğuna inanıyorum. Bizlerde bu bereketi sizlerle birlikte burada yaşayacak olmanın heyecanı var. Sizlere yol açıklığı diliyorum. İnşallah bu işbirliğimizin somut neticelerini görmek hayatlara dokunmak insanlığın hayat çizgilerinde bir değişikliğe vesile olacak bir etkiye, bir tesire sahip olabilmek akıp geçen zaman içerisinde mutlulukların en yücesi… Geçip giden zaman içerisinde adınızdan bahsettirecek, hatıralarınızı sürekli insanlara hatırlatacak işlerin olması çok çok kıymetli. İnşallah sizin özverinizle, bizim desteklerimizle bugün atılan bu mütevazi adımlar yıllar sonra insanların hayatlarına dokunan nice güzellik tufanına erişir. Sizlerde, bizlerde topluma olan bir borcumuzu daha yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşarız. Bu nedenle bu imza töreninin çok önemli olduğunu düşünüyorum. “dedi.

KAMU KASASINA ARTI BİR DEĞER
“Bizlerde sizlere her zaman ihtiyaç duyduğunuz her anda destek olacağız.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “Yeter ki bunu sürdürülebilir bir hizmet seferberliğine dönüştürebilelim. Binaları yapmak kolaydır, tahsisleri yapmak bu protokolleri imzalamak basit işlerdir. Ama çok daha zoru orada sürdürülebilir bir hizmetin var edilebilmesi ve halka sunulabilmesidir. Bu zordur. Biz kolay olan aşamayı geçtik. Şimdi daha zor bir aşamaya geçiyoruz. Bundan sonraki aşamalar çok daha kıymet arz etmektedir. Ve bu aşamalarla da birlikte olacağız, beraber olacağız. Bu duyarlılığınıza ve bu hassasiyetinize teşekkür ediyorum. Bu projenin hayata geçirileceği bu yapı sizlerin enerjisiyle heyecanıyla hayata kazandırmış olmamızda kamunun kasasına koymuş olduğumuz bir artı değer oldu. “ diye konuştu.

ÇALIŞKAN BİR NESLE İHTİYACIMIZ VAR
Başkan Tütüncü, binayı onaranlara, meclis gündemine taşıyanlara ve mecliste oy veren meclis üyelerine de teşekkür etti. Tütüncü, “Biz bu işbirliği ile çalışkan olmayı, çalışmayı, çaba sarf etmeyi, alın teri dökmeyi işaret edeceğiz. Çalışkan olan bir nesle ihtiyacımız var. Toplum olarak çalışkan olan bir gelecek kuşak inşasına ihtiyacımız var. Bu ideallere, bu hayallere, bu ülkülere de hizmet edecek bir çalışma olacak.”dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlatarak, “ Tek bir şeye ihtiyacımız var oda çalışkan olmak. “diyerek sözlerini tamamladı.

SÖZ VERDİNİZ, YERİNE GETİRDİNİZ
Tüm Reklamcı ve Ajanslar Derneği Başkanı Salim Güneş’te, desteklerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti. Güneş, “Bizlere verdiğiniz sözü yerine getirdiniz. Binayı bulup yapmak işin ilk aşaması. Onun içine öğrencileri koyup, onları yetiştirmek asıl zor olan yanı bu… Bütün dünyada sorun haline gelen ara eleman personel sorununu aşmak için böyle bir yola girdik. Mücadele etmezsek, çalışmazsak hiçbir şey başaramayız. Gerek ülkemize, gerekse sektörümüze bir katma değer sağlamak yarınlara gençlerimize daha iyi bir sektör bırakmak için gayret edeceğiz. Bizler sektörümüzde bundan sonrasını düşünerek hareket etmemiz lazım. Bu gayret ve bilinçle çalışmaya devam edeceğiz. Siz nasıl ki bizlere sözünüzü tuttuysanız, bizde bu konuda sektörümüze belli başlı sözler verdik. Bu sözleri yerine getireceğiz inşallah. Bu Türkiye’de bir ilk. Meslek okulları, organize sanayi okulları var. Ancak sektörel bir okul ilk oluyor. Bizlerde bununda bir heyecanı var. Sonrasında bunun başka büyükşehirlerde kurulumu için gayret edeceğiz. Bu imza günü bizim için çok önemli. Bir yıldır kurduğumuz hayalin başlangıcını yapacağız. Bize inandığınız ve bu fırsatı tanıdığınız için teşekkür ederiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Kepez Belediyesi ile Tüm Reklamcı ve Ajanslar Derneği arasında ortak hizmet projesi protokolü imzalandı. Protokolü Kepez Belediyesi adına Başkan Hakan Tütüncü, Tüm Reklamcı ve Ajanslar Derneği adına dernek başkanı Salim Güneş imzaladı.

KEPEZ BELEDİYESİ’NDEN DESTEK
Taşınmaz mülkiyeti Kepez Belediye Başkanlığına ait Varsak Demirel Mahallesi 3503 ada 6 nolu parselde bulunan bina ve bahçe de, dernek kontrol ve sorumluluğunda hiçbir ticari amaç güdülmeden mesleki dayanışma, işbirliği ve eğitim faaliyetleri, sektördeki kişilere yardımcı olma ve rehberlik hizmeti yürütülecek. Bu çerçevede projeler üreterek reklam ve ajans piyasasında eğitim ve öğretime önem vererek sektöre eğitilmiş kalifiyeli eleman kazandırılacak. İş arayan adaylar için Milli Eğitim, Çıraklık Eğitimi, ATSO, Organize Sanayi Bölgeleri, Avrupa Birliği Değişim programı gibi kurumlarla işbirliği yaparak öncelikle teorik eğitimi daha sonra uygulamalı eğitim ve ayrıca daha hızlı öğrenmeyi teşvik eden pratik eğitimlerle kalıcı firmaların atölye çalışması için kullanılacak ya da kullandırılacak. Belediye tarafından inşa edilen bu yapı projeye uygun kullanılmak üzere imzalanan protokolle derneğe teslim edildi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI