1xbet betist supertotobet
Bugun...



Konyaaltı Sahili için kritik toplantı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, işletme ihalesi iptal edilen Konyaaltı Sahili’ndeki alt kiracılarla bir araya geldi. Alt işletmecilerin talebiyle gerçekleşen toplantıda, sorunlar dinlendi, süreçle ilgili bilgilendirme yapıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-01-2020 18:17:21 Tarih: 24-01-2020 15:59

Konyaaltı Sahili için kritik toplantı

Konyaaltı Sahili işletme ihalesinin, Sayıştay ve Mülkiye Başmüfettişliği raporlarında ihalenin hukuka aykırı görünmesi ve sözleşmeye aykırılıklar tespit edilmesi üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilmesinin ardından sahildeki alt kiracılar ile talepleri  doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’nde bir toplantı yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, Başkan Danışmanı Mert Batu, ilgili birim yöneticileri ve alt kiracılar katıldı.

2021 SENETLERİMİZ FAKTORİNGE SATILDI
Süreçle ilgili bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda, alt kiracıların dile getirdiği sorunlar ve öneriler tek tek not edildi. Alt kiracılar, işletmeci ALSE’ye 2020 Haziran ayına kadar olan kiralarını peşin ödediklerini belirtti. Kiracılar, 2020 Haziran sonrası ve 2021 yılı için de ALSE’ye şahsi kefaletli senet ve çek verdiklerini, ALSE’nin de bu senet ve çekleri şimdiden faktöring firmalarına sattığını ve mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler. Ayrıca ALSE’nin sözleşme dışı fazla alanların kullanımına müsaade ettiği için alt kiracılar olarak çok yüksek kiralar ödediklerini ve bu alanlara yatırım yaptıklarını söylediler. İhale iptal kararının sözleşme ve ihalede hukuki aykırılıklar görüldüğü için alındığını kaydeden Tuncer, “Bundan sonra sizlerin durumlarını yasal platforma oturtacağız. Alt kiracıları mağdur etmek gibi bir düşüncemiz asla yok. Mevcut sözleşmelerdeki haklarınızı yasaların ve yönetmeliklerin ön gördüğü şekilde koruyacağız. Göz bebeğimiz Konyaaltı Sahili’nde her şeyin çok daha iyi olacağı bir döneme başlıyoruz” dedi.

ESKİSİNDEN DAHA İYİ OLACAK
Bu geçiş sürecinde bir süre için alt kiracıları mağdur etmemek için Konyaaltı Sahili’nin Büyükşehir Belediyesi şirketleri tarafından işletilebileceğini söyleyen Genel Sekreter Cansel Tuncer, “Konyaaltı Sahili’ni halkın en iyi şekilde kullanmasını sağlayacağız. Milli Emlak, yapılan işgaller nedeniyle yaklaşık 50 dönüm yerin fazla kullanıldığını bildirdi. Bu işgalleri kaldırmak durumundayız. Halkımızın sahilden en sağlıklı şekilde faydalanmasını sağlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YENİ İHALE DÜNYAYA DUYURULACAK
Geçiş sürecinin ardından belediye yönetiminin bir karar vereceğini ifade eden Cansel Tuncer “Daha sonraki dönemde sizleri mağdur etmeden mevzuata uygun şekilde tekrar ihaleye çıkacağız. İsteğimiz, işletmeye ait hiçbir giderin belediyeye yüklenmediği, hem kamunun hem esnafın kazandığı, Antalyalıların en iyi hizmeti aldığı bir işletme şekli. Başkanımız Muhittin Böcek, katılımın çok ve işletmeci kalitesinin yüksek olması için yeni ihalenin yazılı ve görsel basın vasıtasıyla tüm dünyaya ve Türkiye’ye duyurulması gerektiği düşüncesinde. Bu çerçevede çalışmalara başladık” diye konuştu.






Etiketler : Konyaaltı Sahili

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI