1xbet betist supertotobet
Bugun...



"Kredizedelerin borçları tek bir devlet bankasında toplansın!"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda Meclis Üyeleri sektörel konularda değerlendirmelerde bulundu. Pandemi sürecinde yaşanan kısıtlamalar dolayısıyla başta turizm ve bağlı sektörler olmak üzere, Antalya ticaretinin zor durumda olduğunu dile getiren Meclis üyelerinin değerlendirmeleri şöyle;

facebook-paylas
Tarih: 27-02-2021 10:20


ATSO Meclis Üyesi Niyazi Şahin (46.Grup -Taşıt kiralama ve ilgili hizmetler- Meslek Komitesi), ATSO’nun girişimleri sonucu Resmi Gazete’de yayınlanmasına karşın, araç kiralama sektöründe cezaların araç plakalarına kesilmesi sorunun halen devam ettiğini dile getirdi. İdari para cezalarıyla ilgili olarak kanun değişikliğinin 25 Aralık 2020 tarihinde Remi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Şahin, “Yönetmeliğin ilgili maddesinde ‘cezai işlem kiralayana uygulanır’ şeklinde bir değişiklik yapılmıştı. Yönetmelikte ki bu değişikliğe rağmen ilgili trafik cezaları hala trafik suçu işleyen kişiye değil de araç plakalarına yani plaka sahiplerine yazılıp gönderilmektedir. Bu durum araç sahiplerini mağdur etmeye devam etmektedir. Öyle ki trafik polisleri tarafından yapılan rutin trafik kontrollerinde hatalı sürücüler hakkında trafik suçu tespit tutanağı düzenleme işlemini yüz yüze yapılmış olduğu durumlarda dahi ilgili trafik cezası kural ihlali yapan araç sürücüsüne değil plakaya düzenlendiği ve KABİS sisteminde gerekli kontroller yapılmadan da firmalara ceza tebliğ edilmeye devam edildiği gözlemlenmiştir. Bu hususta gereken hassasiyetin ve özenin gösterilmesi için ilgili yerlere gerekli yazışmaların yapılmasının ve 25 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren cezai işlem kiralayana uygulanır maddesinin uygulanarak özellikle rent a car şirketi sahiplerinin bu mağduriyetlerinin biran evvel giderilmesini istiyoruz” dedi.

Pandemi sebebiyle pek çok esnafın ve şirket sahibinin ayakta kalabilmek adına zorunlu olarak çeşitli bankalardan çektiği kredi borçlarının bulunduğunu belirten Şahin, “Pandemi sebebiyle iş yapamayan dükkanını ve işletmesini kapatmış, çeşitli bankalardan kredi kullanmış ve ödeyemediği içinde kredi borcu takibe düşmüş bir sürü kredizede var. Buna da bir çözüm bulmak adına vatandaşın farklı bankalara olan kredi borçları ödenerek tek bir devlet bankasında toplanması can suyu olacak ve bu zorlu ekonomik süreçte önümüzü görmek adına bu durumda olan herkes rahat bir nefes alacaktır” diye konuştu.

CAM SIKINTISI VAR
ATSO Meclis Üyesi Raşit Tabaklar (19.Grup -Cam ve hırdavat-Meslek Komitesi), Şişecam tarafından üretilen cam üretiminde ciddi bir üretim sıkıntısı bulunduğunu dile getirerek, “Şu anda Antalya’da bütün camcı arkadaşlar bu konudan muzdarip. Özellikle renkli camlarda ve aynalarda Şişecam zam yapmasına rağmen camın üretimini bir şekilde engelliyor. Cam gelmiyor. Ayrıca Düzce Cam Fabrikası’nın iki hattı var. Tüm Türkiye’ye şu anda cam yetiştiriyor. Şişecam’ın 22 hattı var ama cam sıkıntısı var. Kendi bayileri var. Kendi bayilerini eskiden 1 kamyon, TIR bazında sipariş verdiğimiz zaman, o şekilde geliyordu. Şimdi bayiler de eksik gönderiyor. Bayilerde perakende satıyor. Toptan satmıyor. Akdeniz Bölge bayisi şuanda perakende satış yapıyor. Antalya’daki camcılara, kolektörcülere, gün ısıcılara cam balkonculara fahiş fiyatta yüzde 40, yüzde 35 zamlı şekilde cam getiriyor, perakende dağıtım yapıyor. Buna bir çözüm bulunmalı” dedi.

CK Elektrik’in kesintilerinin devam ettiğini belirten Tabaklar, “Pandemi süresince kesintiler hiç durmadı. Sanayide insanlar o kadar rahatsız ki, Dernek başkanı da olduğum için arkadaşlar bana sürekli şikayette bulunuyorlar. Birde şu anda güç artırımı var. Zaten iş yok sanayide. Güç artırımıyla ilgili baskı yapıyorlar şu anda. Bunu bazı illerde uzatma kararı aldılar. Antalya için de böyle bir şey yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI