1xbet betist supertotobet
Bugun...



Kurban Bayramı’nda 'yarım milyon' bereketi...

Türkiye’de 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca yarım milyon civarında yerli vatandaşın, konaklama tesislerinde tatil yaptığı bildirildi.

facebook-paylas
Tarih: 27-08-2018 14:38

Kurban Bayramı’nda 'yarım milyon' bereketi...

Okulların açılmasına az bir süre kala gelen 9 günlük Kurban Bayramı tatili, yerli turist iç piyasasını hareketlendirdi, kıyı bandında otellerdeki doluluk oranını yüzde yüze kadar çıkardı.

 

Türkiye genelinde 500 bin civarında yerli turistin konaklama tesislerinde tatilini geçirdiği belirtildi. Vatandaşların yazlıklarda konaklaması da dahil olunca bu rakamın 1-2 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. Normal sezona oranla kıyı kesimlerdeki otellerde yerli turist oranı yüzde 20’ye varan bir artış sağlandı.Tesislerde doluluk oranı artınca turizmcilerin de yüzü güldü.

 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, 9 günlük tatil boyunca Türkiye genelinde 500 bin yerli turistin konaklama tesislerinde tatil yaptığını söyledi.  

Bayram ziyaretleriyle bu oranın daha da arttığına dikkat çeken Ayık, “Bir yerden bir yere eş dost, memleket ziyareti ve yazlıklarına gidenlerin de düşünüldüğü zaman toplam hareketliliği birkaç milyonla ifade edebiliriz. Bu turizmcilere son derece olumlu yansıdı. Okullar açılmadan önce en uzun tatil olduğu için insanlar da buna ciddi anlamda katılım sağlayarak bu fırsatı kullandı” dedi. 

 

Gerekli uyarılarda bulunduk

Kıyı bölgelerinde hala yoğunluğun devam ettiğini aktaran Ayık, doluluk yaşanılan bölgelerde yer bulamayan vatandaşlar için de rezervasyon uyarısı yaptı. Ayık, “İnsanları daha önceden ‘mutlaka rezervasyon yaptırarak gelin, bayramda ciddi bir yoğunluk olacak’ diyorduk. Bu uyarıyı dikkate alanlar için bir sıkıntı yok ama almayanlar için sorun mutlaka olmuştur” diye konuştu. 

 

Yerli turist sayısı arttı

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Duran ise tatille birlikte kıyı kesimlerdeki tüm otellerde yüzde yüz doluluklar ulaştığını aktardı. Bayram tatili öncesinde seyreden sezon verilerinin, 9 günlük tatil ile birlikte yerli turist oranında yüzde 20’ye varan artış sağladığını ifade eden Duran, “9 günlük bant halinde gerçekleşen tatil çok ciddi bir şekilde otellerde doluluk sağlandı" dedi. 


 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM - TARİH Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI