1xbet betist supertotobet
Bugun...



MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut: Hiç gelmeyenler Türkiye’yi gördüler, tanıdılar.

MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, turizm sezonunu değerlendirdi.

facebook-paylas
Tarih: 06-10-2020 10:27

MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut: Hiç gelmeyenler Türkiye’yi gördüler, tanıdılar.

Milliyet Yazarı Abdullah Karakuş'a turizm sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, hiç Türkiye'yi görmeyen İngiliz, Rus ve Ukraynalıları ağırladık dedi.

İşte Barut'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar:
Manavgat, Türkiye’nin en büyük yatak kapasitesine sahip olan bölgesidir. Yani Türkiye’nin en büyük turizm destinasyonu. Küçüklü büyüklü 225 bin civarında yatak var. Manavgat'ta açılan kapananlarla birlikte otellerin yarıdan fazlası kapalı. 2 ay açanlar oldu, kapatanlar oldu. Bu ay kapatan oldu. Yüzde 50’den fazlası kapalı diyebiliriz. Açık olanlar temmuz, ağustos ayında yüzde 50 dolulukları yakaladı. Geçen yılın yüzde 30’u kadar olacak diye bekliyoruz bu bölgede. Halihazır açık olan pazarlarda bir sıkıntı olmaz ise ekimde de böyle devam eder. Avrupa’nın açılmaması etkili. Bu bölgede Avrupa’da güçlü bir bölge. Almanya, Belçika, Hollanda. Oraların açık olmaması bu bölgeyi çok etkiledi. İskandinavlar sıfır. Almanya’dan ufak tefek geliyor. Ama o da canlı değil. Diğer ülkelerden de uçuş sıkıntısı nedeniyle gelemiyor.

2021 için aşı önemli
Bütün dünyadaki gidişatı takip ediyoruz. Aşı çalışmaları devam ediyor. Şu anda nasıl derseniz? Şu anda bir miktar 2021 satışları özellikle İngiltere pazarında devam ediyor. 2021 için rezervasyon geliyor. Bunda güvenli tatil çok etkili oldu. Dünyadaki gidişatta aşının bulunması büyük etken olur. Eğer ciddi bir aşı ortaya çıkarsa önümüzdeki yıl Türk turizmi için iyi bir yıl olur.

Hiç Türkiye'yi görmeyen İngiliz, Rus ve Ukraynalıları ağırladık
Güvenli tatil diye bize gelen çok. Bu güvenli tatilimiz bizim seneye ayrıca artımız olacaktır. Özellikle İngiliz, Ruslar ve Ukraynalılarda hiç Türkiye’ye gelmemiş zümreyi biz bu sene ağırladık. Zaten bize gelenler bizim servis kalitemizi misafirperverliğimizi biliyor. İspanya’nın turizmde kapalı olması Türkiye’yi olumlu etkiledi. İngilizler bize geliyor. Bu sene pandeminin etkisiyle daha önce Türkiye’yi görmeyen Rus ve İngiliz müşteri profili de oluştu. Küçük de olsa pandeminin aslında Türk turizmine bir katkısı. Daha önce Türkiye’yi bilmiyorlardı. Gelip burada bizim hizmet kalitemizle mutlu olanlar ağırlıkta. Kötü bir yılın az da olsa Türk turizmine bir getirisi oldu. Hiç gelmeyenler Türkiye’yi gördüler, tanıdılar.

Şimdi yerliye bayağı ucuz
Özellikle iç piyasa hareketli bir yıl geçirdi. Yurtdışı seyahetler de olmadığı için. İç piyasada bu günler aslında bir avantaj bile olabilir tatil için. Açık olan tesisler her türlü özellikle Turizm ve Sağlık Bakanlıklarının denetiminde. Ayrıca özel firmaların denetiminde. Gayet güvenli bir tatil imkanı var. Bence yerli misafirler de bu imkanı değerlendirebilirler. Geçen yıllara göre fiyatlar da uygun. Her zaman söylenen ‘yabancıya pahalı yerliye ucuz.’ Şimdi yerliye bayağı ucuz. Çünkü yabancıya dövizle satıyoruz, döviz artıyor. İç piyasada kabul edilebilir uygun seviyede. Onun için yerli turistlerde bunu değerlendirirse gayet iyi olur.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM - TARİH Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI