1xbet betist supertotobet
Bugun...



Menderes Türel, DTO'ya konuk oldu

İMEAK DTO Antalya Şubesi 09. Olağan Meclis Toplantısının konuğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu

facebook-paylas
Güncelleme: 23-11-2018 08:26:59 Tarih: 22-11-2018 10:07

Menderes Türel, DTO'ya konuk oldu

Toplantıya İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Başkan Danışmanı Hüsnü Çöllü, Antalya Sahil Güvenlik Komutanı Alb.Sezai Özkurt, TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Başkanı Cengiz Kaptanoğu, Ulaştırma 6.Bölge Müdürü Rıfkı Kocaman, Antalya Liman Başkanı Erdoğan Bayram, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, ASBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Şandan’ın yanı sıra önceki dönemlerde görev yapan Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ile DTO Yönetim Kurulu ve üyeleri katıldı.

 

 DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin bir hoş geldin konuşması yaptı. Başkan Çetin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Olağan toplantılarına katılım sağlayıp, denizcilere verdiği destek için teşekkürlerini sundu.

 

Antalya Denizcilik Müzesi yapılmasının önemli olduğunu değerlendiriyoruz!

 

İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran yaptığı konuşmasında, “ Dünya Şehri Antalya’da deniz kültürünün yaşatılması ve farkındalığının arttırılması için Antalya Denizcilik Müzesi yapılmasının önemli olduğunu değerlendirmekteyiz. 640 km sahil şeridi ile Ülkemizin en uzun deniz sınırına sahip olan ilimizde ailelerin çocukları ile birlikte hoşça vakit geçirirken eğitim alabilecekleri çağımız modern müzecilik anlayışına uygun Denizcilik Müzesinin hayata geçirilmesinde katkı ve desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

 

Adrasan yat yanaşma yerinin hayata geçirilmesini istiyoruz!

 

Çavuş Köyünde (Adrasan) 60 adet günübirlik tur teknesi yüksek sezonda günde 2000 üzerinde yerli/yabancı konuğa tur hizmeti verdiğini belirten Tamer Kıran, “ Adrasan’da tekneleri kendi imkanları ile yaptıkları iptidai iskelelere bağlamakta ve yolcu alıp/indirmektedirler. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nce projesi tamamlanmış olan Adrasan yat yanaşma yerinin hayata geçirilmesi için yardım ve desteklerinizi talep ediyoruz” dedi.

 

Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesinin hayata geçirilmesini bekliyoruz!

 

2012 Yılında DTO’nun talepleri doğrultusunda yaptırılan Antalya Balıkçı Barınağı’nın tüm üyelere ve denizcilere en iyi ve en uygun hizmet verebilecek bir yönetim yapısına kavuşturulması için Büyükşehir Belediyesi’nden destek beklediklerini de dilde getiren Tamer Kıran, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın projeleri arasında yer alan Odamız talebi doğrultusunda başlatılan Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesinin hayata geçirilmesi konusunda yardım ve desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

 

Lara'ya liman projesi

Menderes Türel “Antalya deniz sahil şeridi ama denizi kullandığı soru işareti. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in denize olan bakışı açısını geçte olsa gerçekleştiriyoruz. Yeni Sahil projelerimiz, deniz otobüslerimizle Antalyalıları denizle buluşturuyoruz. Antalyamızda bugüne kadar bir kurvaziyer liman olmaması oldukça eksik bir durum.  Dünyanın en büyük yatırımcılarıyla birlikte bu limanın gerçekleşmesi için ihale çalışmalarımız yapılmaya başlandı. Bu yapılacak olan kurvaziyer limanının en uygun yerin Lara bölgesi olduğunu düşünüyorum.  Merkez içerisinde olduğu için hem esnaf hem de Ülke ekonomisi kazanacaktır” dedi.

 

Kaleiçi’ne ikinci asansör geliyor!

Kaleiçi turizmini hareketlendirerek daha çok turist çekmek adına mevcut asansöre ek olarak yeni bir asansör yapacaklarını da ileten Türel, “Kırk merdivenlerin’’ olduğu bölgeye de ikinci bir asansör yapacağız. Yakın zamanda Kaleiçi Yat Limanına gelerek oradaki esnaf ve denizci kardeşlerimizle büyük bir kahvaltı organizasyonu yapacağız” dedi.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI