1xbet betist supertotobet
Bugun...



Mezunlar ile öğrenciler buluşuyor!

Akdeniz Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine yönelik “Ben Mezunum Bana Sor” projesi hayata geçirildi. Proje ile mezunlar öğrencilere mentörlük yapacak.

facebook-paylas
Tarih: 10-03-2022 13:54

Mezunlar ile öğrenciler buluşuyor!

Akdeniz Üniversitesi Kariyer Merkezi koordinatörlüğünde Akdeniz Üniversitesi’nin tüm birimlerinde öğrencilere yönelik “Ben Mezunum Bana Sor” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Akdeniz Üniversitesi’nin tüm akademik birimleri, meslek hayatına atılan mezunları ile öğrenime devam eden öğrencilerini buluşturuyor.

DAYANIŞMA GÜÇLENECEK
Kariyer Merkezi olarak mezunlar ağını büyütmek ve mezunlar ile öğrenciler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek için çalışmalara devam ettiklerini belirten Akdeniz Üniversitesi Kariyer Merkez Müdürü Prof. Dr. Burcu Demirel, bu bağlamda Akdeniz Üniversitesi’nin tüm birimlerinde mevcut mezun-öğrenci ilişkilerine artı değer katmak ve bu ilişkiyi sistematik hale getirmek amacı ile “Ben Mezunum Bana Sor” projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

MEZUNLARDAN ÖĞRENCİLERE  MENTÖRLÜK
Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Burcu Demirel, bu proje ile Akdeniz Üniversitesi öğrencisi ve mezunlarının sistematik şekilde bir araya getirilmesi, öğrenci mezun ilişkisinin her iki gruba da fayda sağlayacak şekilde kurulabilmesi, öğrencilerin kariyer basamaklarında kendi birim mezunlarından bir nevi mentörlük almalarını sağlayabilmeyi amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Burcu Demirel, “Tüm birimlerimizde uygulanmaya başlanan bu projenin mezunlar ile öğrencilerimiz arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve iletişimimizin devamlılığını sağlamak yönünde fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Güz ve bahar dönemlerinde düzenli aralıklarla 1., 2., 3. ve 4. sınıflara ayrı ayrı düzenlenmesi ve mümkün olduğu ölçüde her etkinliğe birden fazla mezunun davet edilerek panel havasında geçmesini arzu ettiğimiz bu projenin üniversitemizin tüm birimlerinde geleneksel hale gelecek olması bize heyecan veriyor.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ
“Ben Mezunum Bana Sor” projesi kapsamında Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğrenciler ile mezunları arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve iletişimin devamlılığını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çevrim içi etkinlikte Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ilk mezunlarından olan Hemşire Kadriye Aslan öğrencilerle buluştu. Turizm Fakültesi’nde ise Turizm Rehberliği öğrencileri için düzenlenen etkinlikte Turist Rehberleri Kağan Özşakacı ve Bekir Yavuz öğrencilere deneyimlerini aktardı. Turizm Fakültesi’nde ayrıca 7 Mart’ta Akdeniz Üni.Tur.İşl.ve Otel. Y.O. Mezunları Derneği (ATMED) Başkan Yardımcısı Özgür Erdoğan, sektörel deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Öğrenci mezun buluşmasına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI