1xbet betist supertotobet
Bugun...



Muratpaşa Belediye Başkan A. Adayı Songül Başkaya Muratpaşalı muhtarlarla buluştu

Muratpaşa Belediye Başkan A. Adayı Songül Başkaya, Muratpaşalı muhtarlar ile kahvaltıda buluştu. Muhtarlardan Başkaya’ya destek açıklaması gelirken, Başkaya da “Muratpaşa’da meclis üyesi iken iz bıraktık. Şimdi iddiamız sosyal belediyeciliğin daha yükseldiği mutlu bir Muratpaşa. Muratpaşa’yı birlikte yöneteceğiz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 11-12-2023 08:54

Muratpaşa Belediye Başkan A. Adayı Songül Başkaya Muratpaşalı muhtarlarla buluştu

MURATPAŞA’YA KADIN BAŞKAN ÇOK YAKIŞACAK
Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Muratpaşalı muhtarlar, Muratpaşa Belediye Başkanlığı’nda kadın bir siyasetçi görmek istediklerini belirtti. Başkaya’nın Muratpaşa ve Büyükşehir meclis üyeliği döneminde ilçeye birçok hizmeti olduğunu hatırlatan muhtarlar, Başkaya’ya teşekkür ederken Başkaya, Belediye Başkanı olması halinde muhtarların mahalleleri ile ilgili sorunlarını iletecekleri bir birim kurulacağının sözünü verdi. Siyasette cinsiyet eşitliğinin sağlanması gerektiğini aktaran muhtarlar Başkaya’ya çıktığı yolda başarı diledi.

Kahvaltıya, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Kızıltoprak Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Karaağaç,  Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, Altındağ Mahallesi Muhtarı Emin Gönüldüştü, Varlık Mahallesi Muhtarı Hakan Güven, Memurevleri Mahallesi Muhtarı Muhammed Bıcıoğlu, Bayındır Mahallesi Muhtarı Hasan Zorlu, Yıldız Mahallesi Muhtarı Süleyman Karakuş, Soğuksu Mahallesi Muhtarı Mustafa Aydın, Meltem Mahallesi Muhtarı Muazzez Kaval, Yenigöl Mahallesi  Muhtarı Sema Özen, Güzeloluk Mahallesi Muhtarı İzzet Ak, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Gülay Eser, Kırcami Mahallesi Muhtarı Mehmet Köksal, Zümrütova Mahallesi Muhtarı Muammer Dönmez, Yeşildere Mahallesi Muhtarı Hasan Ali Hakikat, Muratpaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Tacir, Etiler Mahallesi Muhtarı Nesrin Kuş, Üçgen Mahallesi Muhtarı Aynur Baycın, Konuksever Mahallesi Muhtarı Suna Ay, Barbaros Mahallesi Muhtarı Mehmet Gözübüyük, Gebizli Mahallesi Muhtarı Kenan Akbaba, Haşimişçan Mahallesi Muhtarı Halil Ay, Sinan Mahallesi Muhtarı Adnan Nini, Dutlubahçe Mahallesi Muhtarı Zeki İmirgi, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Ahmet Ateş, Tahılpazarı Mahallesi Muhtarı Bayram Korkmaz, Deniz Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, Döşemealtı Orta Mahallesi Muhtarı Bayram Gök, Döşemealtı Bahçeyaka Mahallesi Muhtarı Alkan Altun, Kızılsaray Mahallesi Muhtarı Recep Şengün, Balbey Mahallesi Muhtarı Abdullah Uyaroğlu Tarım Mahallesi Muhtarı Murat Kurt, Meydankavağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Ceylani, Selçuk Mahallesi Muhtarı Güray Esel, Kılınçarslan Mahallesi Muhtarı Ali Kahraman, Tuzcular Mahallesi Muhtarı Uğur Çetin, Çağlayan Mahallesi Muhtarı İbrahim Efe, Güzelbağ Mahallesi Muhtarı Mehmet Yayan, Mehmetçik Mahallesi Muhtarı Adnan Çetin, Doğuyaka Mahallesi Muhtarı Kemalettin Uluçay, Sedir Mahallesi Muhtarı Hasan Kahraman katıldı.

“HAYATIMI ANTALYA SEVDASI İLE SÜRDÜRDÜM”
Muratpaşa Belediye Başkan A. adayı Songül Başkaya, “Antalya gibi güzel bir kentte yolculuğa çıktık. Birçok muhtarımız beni tanıyor fakat ben kendimden bahsetmek istiyorum. 1981 yılında doğdum. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde kamu yönetimi bölümünü bitirdim. Ardından da İl Genel Meclis Üyesi iken Akdeniz Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisansımı yerel yönetimler üzerine tamamladım. Uzmanlık alanım olan yerel yönetimlere olan sevdamı da buradan anlayabilirsiniz. Özetle gazeteci ve kamu yönetimi uzmanıyım. 28 yaşında Antalya’nın en genç ve kadın il genel meclis üyesi seçildim. 21’inci dönemde il genel meclis üyeleri olarak Antalya’ya çok güzel imzalar attık. Hayatımın büyük bir bölümünü Antalya aşkı ve sevdasıyla sürdürdüm. STK’larda ve siyasette çok görev aldım. Mesleğim gazetecilik de benim tutkum. Antalya’ya en büyük hizmetleri yaptığım haberler ve yazılarımla kente kattıklarımızdır. Kimi zaman muhtarların, kimi zaman kadınların, kimi zaman emekçinin sesi olduk. Hep doğru yerde doğrular ile birlikteydik. Kentin daha güzel bir noktaya taşınması için el birliği ile çalıştık” dedi.

TÜNEKTEPE’NİN HİKAYESİ
Kente birçok iz bıraktığını ve Muratpaşa için çalışmaya hazır olduğunu belirten Songül Başkaya, “Bugün Antalya’nın Tünektepe teleferik projesi 50 yıllık bir hayaldi. İlk il genel meclisine girdiğimde verdiğim önergelerden bir tanesi teleferik oldu. O dönemde Antalya Valisi Alaaddin Yüksel’di ve o bölgede özel bir işletme vardı. Önce kiraların sözleşmelerini inceledik. Avukat olmama rağmen bu kent için çok fazla dava açmış ve kazanmış biriyim. Orada da hukuksuzlukları tespit edip sayın valimizle paylaştıktan sonra önce oradaki işletmenin boşaltılmasını sağladık. Sonra teleferik yatırımı için düğmeye bastık. Ahmet Altıparmak döneminde de hep birlikte il genel meclis üyeleri olarak orada butona basarak inşaatı başlattık. Aradan geçen sürede Özel İdareler feshedildi. Yeni düzenlemeler ile birlikte büyükşehirler bütünşehir oldu. Köylerin tüzel kişilikleri kaldırıldı ve mahalleye dönüştürüldü. O dönemde Özel İdare olmadığı için ben Büyükşehir Meclis Üyesi olmak için çıktığım yolda CHP’nin Muratpaşa Meclisi için yaptığı eğilim yoklamasında 1’inci çıkarak Antalya’nın ilk kadın ve genç CHP Grup Başkanvekili oldum. O süreçte Tünektepe bu sefer Büyükşehir’e geçti. Benim başlattığım süreçte ben de büyükşehir meclis üyesi iken teleferik projesi tamamlandı. Bugün kamuya hizmet veren bir işletme. Bunun gibi pek çok projede yer aldık” diyerek hatırlatmalarda bulundu.

“YANLIŞIN HEP KARŞISINDA OLDUM”
Boğaçay Projesi hakkında da hatırlatmalarda bulunan Başkaya, “Antalya’nın bir de Boğaçay Projesi vardı. Ben bu proje için Antalya’nın Kanal İstanbul Projesi ismini kullanıyorum. Benim için kamuya yararlı bir proje değildi. Yer altı sularına zarar veren, sahile zararlı olan, bölgede rezidanslar üreterek can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak bir yatırımdı. Bunu ben değil uzmanlar söylüyordu. Uzmanlara inanarak dava açtım ve Boğaçay Projesi’nde yanlış yatırımın iptalini sağladım. Doğru işler yapılıyorsa yanında olduk, yanlış işler yapılıyorsa da ‘Bu kent bizim’ diyerek karşısında durduk. Ben burada tek başıma mücadele vermedim. Kimi zaman meslek odaları, kimi zaman muhatlar kimi zaman STK’lar destek verdi” dedi.

“KENTTE PEK ÇOK İZİMİZ VAR”
Muratpaşa Belediye Başkanlığı yolunda emin adımlar ile yürüdüklerini kaydeden Başkaya sözlerini şu şekilde tamamladı: “Lara sahilinde Lara Birlik vardı. Lara Birlik Başkanvekiliydim. Turizm Bakanlığı tarafından çeşitli planlamalar ile sahillerin halktan koparılarak oteller ve günü birlik tesisler tarafından kullanılması söz konusuydu. Mimarlar Odası’nın o dönemki Başkanı Osman Aydın ile birlikte en az 4-5 dava açtık. Oda da 18 dava açtı. Meslek odaları ile sahillerin bugünlere kadar halka açık kalmasını sağlayabildik. Bugün Antalya’nın gözbebeği olan Muratpaşa’da yolculuğa çıktık. Bu yolculuğa çıkarken çok düşündük. Antalya’nın 500 bin nüfusunu aşmış bir ilçesindeki Türkiye’nin pek çok ilinden büyük Muratpaşa’da Belediye Başkanı olmak için yola çıktık. Bu yolculukta kendimize güveniyoruz. Antalya’ya hizmet etme onurunu 2 dönem yerel yönetimlerde yaşadım. Bu dönemlerde bu kente kazandırdığım pek çok iz var. Buradan aldığım cesaretle Muratpaşa’da bunu başaracağımıza inanıyorum. Ümit Uysal Başkanımız ile 1 dönem çalıştık. 2 Dönem de kendisi belediye başkanlığını sürdürdü. Pek çok yatırımı ilk dönemde birlikte yaptık. ASSİM başta olmak üzere çok sayıda yatırıma imza attık. Falezlerin plaj olarak kullanılması ve oradaki sosyal tesislerin hayata geçirilmesi gibi kente iz bıraktık. Şimdi ise yarım kalan işleri tamamlamaya geliyoruz.  Muratpaşa’nın özel bölgelerinde sorunları biliyoruz. O bölgelerdeki gençleri nasıl kurtarabiliriz göreceksiniz. Onlara bir anne şefkati ile eğileceğiz. Muratpaşa’da da muhtarlarımızla yapmak istediğimiz çok şey var. Muhtarlar ile seçimden seçime değil sık sık buluşmak gerektiğine inanıyorum. Muratpaşa için çalışmaya geliyoruz. Muratpaşa’nın Ankara’da bitmesi gereken konularında Ankara’nın kapısını aşındırmaya hazırız. Muhtarlar hangi kapıya gitse diğer birimlere yönlendiriliyor. Ama Muratpaşa Belediyesi’ne geldiğinizde kapısını çalacağınız bir kişi olacak. Siz yorulmayacaksınız ve o birim işleri takip edecek. Bunun sözünü sizlere verebilirim. Biz Muratpaşa’ya hizmet ettik şimdi Belediye Başkanı olma onuru nasip olursa belediyecilik nasıl yapılır herkes görecek.”

“MURATPAŞA’DA KADIN BAŞKAN GÖRMEK İSTİYORUM”
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz, “Songül Hanım’ı çok eskiden beri tanırım.  Akdeniz Gerçek Gazetesi’nin yıllardır genel yayın yönetmenidir. Muratpaşa’da ve Büyükşehir’de meclis üyelikleri yapmıştır. Kente sunduğu katkılardan dolayı gönlümüzde taht kurmuştur. Muhtarı olduğum Mahalle Kızıltoprak’a çok güzel yatırımlar yapmıştır. Umarım Ümit Uysal’ı Büyükşehir’de, Songül Hanımı da Muratpaşa’da görmek isteriz. Muratpaşalılar olarak biz birlik beraberlik içinde olursak bunu başarabiliriz. Songül Başkaya’ya başarılar diliyorum” derken; Barbaros Mahallesi Muhatı Mehmet Gözübüyük ise, “Songül Hanım’ı tanıyoruz. Muratpaşa ve Büyükşehir meclis üyeliği yaptı. Ümit Uysal Başkan’dan sonra Songül Hanım gibi bir kadın Belediye Başkanı’nı ilçede görmek isterim. Özellikle Antalya’ya kadın belediye başkanı kazandırmak yakışır. Buradan kadın muhtarlara sesleniyorum. Songül Hanım’a destek olsunlar. Çıktığı yolda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“GÖNLÜMÜZ SİZİNLE”
Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, “Songül Hanım Muratpaşa Belediye Başkanlığı’na aday adayı. Umarım adayda olacaktır. Geçmişteki siyasi duruşu ve tavrı net olan birisidir. İnsan hakları, kadın hakları ile şehrimize büyük katkı yaptığını bildiğimiz bir kişidir. STK’larda çok yer almış, yanlış olan hiçbir şeyin yanında olmayan ilkeli ve dürüst davranan biridir. Ben Songül Hanım başta olmak üzere kadın siyasetçileri, kadın muhtarları siyasette daha çok yer almasını isterim. Songül Hanım’ın cesaretine güveniyoruz ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Antalya ve Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Kabaağaç ise, “Songül Başkanım dün beni aradığında çok mutlu oldum. Kendisini dürüst bir gazeteci olarak tanıyorum. Muratpaşa’da da güzel işler yapacağını biliyorum. Bizim oyumuz yok ama gönlümüz sizinle” diyerek Başkaya’ya destek verdi.

“BAŞKAYA’YA İNANIYORUM”
Etiler Mahallesi Muhtarı Nesrin Kuş, “Yıllardır Songül Hanım ile tanışırım. Kendisiyle sahalarda, STK’larda çok çalıştık. Songül Hanım’ın duruşu, birikimi, tecrübesi olduğu sürece Muratpaşa’da çok güzel işler yapacağına inanıyorum. İyi bir örgütçü çalışkan bir arkadaşımız yola çıktı. Bir kadın olarak Songül Hanımın Muratpaşa Belediye Başkanı olmasını çok isterim. Desteğim sizinle” şeklinde konuştu. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Gülay Eser ise, “Songül Hanım mahallemle ilgili bir sorunda sürekli ulaşabildiğim, sorunlarımızı dinleyen bir kişidir. Songül Başkaya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı olmasını ve bir dönem birlikte çalışmayı canı gönülden istiyorum. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

“İLKLERİ BERABER BAŞARDIK”
Antalya’nın ilk kadın muhtarı Meltem Mahallesi Muhtarı Muazzez Kaval ise, “Songül Hanım ile yıllarca omuz omuza çalıştık ve ilkleri beraber yaşadık. Umarım Belediyede başkan olarak görürüz ve birlikte çalışırız. Başarılar diliyorum” diyerek Başkaya’ya destek verdi. Doğuyaka Mahallesi Kemalettin Uluçay Umarım Antalya’nın en eski mahallesi olan Zeytinköy’ü, Lara gibi yaparsınız. Bizim oraya belediye başkanları biraz zor geliyor. Umarım daha iyisini yaparsınız. Başarılar diliyorum” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI