1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Muratpaşa Belediyesi'nden Kızılarık ve Yeşildere açıklaması

Muratpaşa Belediyesi, Kızılarık ve Yeşildere mahallelerinde vakıf mülkiyetindeki arazilere ilişkin sorunun çözümü için girişimlerin yoğun bir şekilde sürdüğünü açıkladığı bir basın açıklaması yayınladı.

facebook-paylas
Tarih: 20-09-2023 15:16

Muratpaşa Belediyesi'nden Kızılarık ve Yeşildere açıklaması

İşte o açıklama:

"Basına ve Kamuoyuna
Belediyemiz, yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı Kızılarık ve Yeşildere mahallelerinde ‘vakıf mülkiyetindeki’ arazi sorunların çözümü için girişimlerini yoğun bir şekilde sürdüre gelmektedir.

Çözüm, “Hazineye ait taşınmazların daha kısa sürede ekonomiye kazandırılmasını” amaçlayan 4706 sayılı kanun çerçevesinde mümkündür. Yasanın 4’üncü maddesi doğrultusunda yayınlanan 313 sayılı Milli Emlak Tebliği’nde “Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Mazbut Vakıflar ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait, üzerinde yapılaşma bulunan taşınmazlar ile trampa edilir” denilmektedir.

Buna istinaden, söz konusu arsaların mahalleliye doğrudan verilmek üzere belediyemize devri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından defaatle istenmiştir. Ancak bu konuda ilerleme sağlanamamıştır.  

Gelinen aşamada, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının Kızılarık Mahallesi başta olmak üzere vatandaşların tahliyelerini istediğini büyük bir üzüntüyle öğrendik.  

Muratpaşa Belediyesi olarak, kamu adına, sosyal olarak da mağduriyet yaratacağı ortada olan bu işlemden vazgeçilmesini talep ediyor ve çözüm için yasaların öngördüğü şekilde arsaların mahalleliye doğrudan verilmek üzere belediyemize devrinin yapılması çağrısında bulunuyoruz."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MURATPAŞA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI