1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Otellerin korona tedbirleri şekillendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kamuoyuna açıkladığı sertifika kriterlerinin taslağı, tartışılmak üzere otelci birlikleriyle paylaşıldı. Taslakta her şey dahil büfeler ile ilgili bir mütabakata varılamadı.

facebook-paylas
Tarih: 01-05-2020 16:17

Otellerin korona tedbirleri şekillendi.

Hazırlana kriterlere göre  sertifikalı otellerde personel, plaj ve havuz dahil tüm hizmet birimlerinde cerrahi maske, önlük ve tek kullanımlık eldiven kullanacak. Taslak kriterlee bakıldığında ise henüz açık büfelerle ilgili bir mutabakata varılamadığı gözüküyor.

Otellerin uygulayacağı bazı kurallar ise şunlar:

-Otellerde kullanılan tüm tesisat ve donanımların (enerji, ısıtma, havalandırma, iklimlendirme ekipmanları, bulaşık, çamaşır makineleri, buz dolapları, asansörler vb.) koruyucu bakım ve onarımının periyodik olarak yetkili servise veya konusunda eğitim almış uzman kişilere yaptırılması şart koşulacak.

-Oteller Covid-19 ve hijyen uygulamalarına yönelik plan hazırlayıp bu plan çerçevesinde otel bünyesindeki tüm departman ve birimler için izlenecek prosedürlere ilişkin protokoller hazırlayacak.

-Resepsiyon ve insan hareketinin yoğun olduğu alanlarda yerlere çizgiler çekilerek sosyal mesafeyi belirten düzenlemeler yapılacak.

-Otellerin bünyesinde Koruyucu kıyafet ve ekipman bulundurulması zorunlu hale gelecek. Ayrıca kullanılan maske, el dezenfektanı, genel alan dezenfektanı ve temizlik malzemelerinin de TSE sertifikasına sahip olması şartı aranacak.

-Otellerin lobi, fuaye alanlarındaki bekleme, dinlenme ve oturma alanlarında insanların etkileşimini ortadan kaldırmak üzere, koltuk ve sandalye sayıları en az seviyeye çekilerek gerekli sosyal mesafe işaretleri yapılacak.

-Otelin genel alanlarında Covid-19 ve hijyen uygulamalarıyla ilgili yazdırılabilir duvar şemaları hazırlanarak ilgili alanlara asılacak.

-Maskesi olmayan turistlere otel girişinde maske verilecek. Otel giriş¸ine dezenfektan üniteleri konulacak. Misafirlerin otele girişlerinde vücut ateşleri ölçülecek. Misafirlere, resepsiyonda Covid-19 ile hijyen konusunda alınan önlemler ve uygulamalar ile misafirlerin uyacakları kurallar hakkında yazılı bilgilendirilme yapılacak.

-İşe geliş ve gidişlerde personelin vücut ısıları ölçülerek kayıt altına alınacak. Çalışanların işe giriş ve çıkışlarında, kişisel koruyucu ekipman ve hijyen malzemesi kullanmalarına, fiziksel temasın azaltılmasına ve sosyal mesafenin korunmasına yönelik önlemler alınacak. Personel mümkün olduğunca aynı vardiyada çalışması sağlanacak.

-Personelin iş dışında birbirleriyle sosyalleşmek adına (kutlama, davet, yemek vs) bir araya gelmemeleri için gerekli uyarılar yapılacak.


-Girişte doldurulacak bilgi formunda misafirlerin geldikleri yer, son günlerde ziyaret ettikleri ülkeler ve ülkemizde kendileriyle irtibata geçilebilecek adres ve telefon numarasını paylaşmaları, Covid-19 sürecinde gerekirse kişisel bilgilerinin yetkili kurumlarla paylaşılacağına dair “KVKK gereği açık rızası”nın alınması ve misafirin konaklaması sürecinde veya sonrasında virüsün bulaşması da dahil olmak üzere ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan dolayı konaklama işletmesinin hukuki olarak bir sorumluluğunun bulunmadığı yönünde düzenlemeler yapılacak.

-Çalışanların birlikte yaşadığı aile üyeleri arasında, Covid-19 belirtisi bulunup bulunmadığı veya son 14 gün içerisinde yaptıkları yurt dışına seyahat bilgileri bir form aracılığı ile günlük olarak takip edilecek.

-Odalardaki su ısıtıcıları, televizyon ve klima kumandaları her misafir otelden ayrıldığında dezenfekte edilecek. Temizlik sırasında, her oda için ayrı ayrı tek kullanımlık bezler kullanılacak. Klimaların filtreleri düzenli aralıklarla temizlenerek dezenfekte edilerek kayıt altına alınacak.

-Yatak odalarının boşaltılmasından sonra yeni bir kullanım için mümkün olduğunca 12 saat boş bırakılacak.

-Kat koridorlarında, merdiven başlarında veya asansör yakınlarında el dezenfektanı konulacak.


-Odalarda tek kullanımlık (şampuan, sabun, duş bonesi, bardak, tabak, çatal bıçak takımları vb.) malzemelerin kullanılması için düzenleme yapılacak.

-Oda temizliğinde görevli personelin çalışma esnasında kişisel koruyucu malzeme kullanması sağlanacak.

-COVI·T-19 teşhisi konulan misafirin odasındaki nevresim, çarşaf havlu gibi tüm tekstil malzemesi ayrı ayrı pos¸etlere konularak çamaşırhane veya otel dışında çamaşır yıkama hizmeti alınan firmaya iletilerek bu ürünlerin 72 saat bekletildikten sonra diğer malzemelerden ayrı olarak yıkanacak.

-Yeme ve içme ünitelerinde personel, çalışma esnasında kişisel koruyucu ekipman (tek kullanımlık eldiven ve önlük, cerrahi maske) kullanacak.

-Her bir yeme&içme ünitesinin giriş bölümünde el dezenfektanı konulacak.

-Üretim ve sunum aşamasında çalışan ve gıda ile temas eden personel, çalışma esnasında kişisel koruyucu ekipman (tek kullanımlık eldiven ve önlük, cerrahi maske, bone, galoş vb.) kullanacak. İşletme girişlerinde dezenfektanlı paspas kullanılacak.

-Restoranlarda masalar arası en az 1,5 metre mesafe bırakılacak.

-Yeme&içme alanlarında servis ekipmanları düzenli olarak dezenfekte edilecek.

-Tüm yeme&içme ünitelerinin girişinde olası yığılmalar dikkate alınarak sosyal mesafe aralığı işaretlenecek.

-Ortak kullanımda olan çay/kahve makinası, sebil, içecek makinası ve benzeri cihazlar kaldırılacak. Veya misafirlere bir görevli aracılığıyla bu cihazlardan içecek verilmesi düzenlemesi yapılacak.

-Servise sunulan tüm malzemeler kullanılmasa dahi yeniden yıkanıp dezenfekte edilecek.

-Yemek masalarda kullanılan tuz, baharat, kürdan vb. menaj takımları ile şeker gibi yardımcı ürün ve malzemelerin tek kullanımlık paketlerde sunulacak.

-Açık büfelerin sürdürülmesi durumunda, hijyen ve bulaşmayı önlemek üzere sosyal mesafe önlemleri alınacak. Büfede bulunan yiyeceklerin misafirler tarafından alınmasının önlenmesi ve yiyeceklerle temas kurmalarına yönelik önlem alınarak bir görevli tarafından istenen yiyeceklerin misafire verilmesi sağlanacak. Yiyeceklerin misafir tarafından alınması durumunda, büfede yer alan yiyeceklere misafirden nefes veya öksürük geçmesini engellemek üzere, büfedeki yiyeceklere sadece misafirin ellerinin girebileceği şeffaf koruyucu perdeleme yapılacak.

-Otellerde, mümkün olduğunca misafirlerin konaklama süresince aynı zaman aralığı ve aynı masada oturmaları yönünde düzenleme yapılıyor mu?

-Yüzme havuzu, şezlonglar ve oturma alanlarında sosyal mesafe kurallarına uygun düzenlemeler yapılacak.

-Spor salonlarındaki aletlerinin birbirine olan aralığı sosyal mesafe dikkate alınarak düzenlenecek.
 

-Toplantı salonlarında çalışacak personel, çalışma esnasında kişisel koruyucu ekipman (tek kullanımlık eldiven ve önlük, cerrahi maske) kullanacak.

-Toplantı salonlarındaki masa ve oturma düzeni sosyal mesafe aralığı dikkate alınarak düzenlenecek, masalar arasında en az 1,5 metre, sandalyeler arası en az 80 cm mesafe bırakılacak.

-Amfi tiyatroda veya animasyon yapılan salonda seyreltilmiş oturma düzeni uygulanacak.

-Otellerin bünyesindeki satış mağazalarına maskeyle girilecek ve içeriye en fazla kaç müşterinin gireceği en az üç dilde yazılacak.

-Güvenlik çalışanları tek kullanımlık eldiven, maske ve maske üzerine takılmak üzere uygun yüz/göz siperi gibi kişisel koruyucu ekipmanlarını sürekli olarak kullanacak. X-ray cihazı harici elle aranmasının minimuma indirilmesi için, elle aranması gerekiyorsa, personelin misafirle yüz-yüze temastan kaçınması ve mümkünse misafirin sadece arkasında durarak arama yapması sağlanacak. her elle arama sonrası personel eldiven değiştirecek.

-Animasyonlarda sahneye konuk çağrılmayacak

-Ateş, öksürük, nefes darlığı ve benzeri şikayeti olan çalışan maske takarak iş yerindeki diğer çalışanlardan izole edilip yetkili birimler aranacak.




Kaynak: https://www.turizmajansi.com




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖR - FİRMA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI