1xbet betist supertotobet
Bugun...



Sağlık Bakanlığı, tuz ve şeker kullanımı uyarısında bulundu!

Sağlık Bakanlığı, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ile Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu'nun katılımıyla aşırı tuz ve şeker kullanımının azaltılması için yeni bir uygulamaya imza attı.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-03-2019 18:25:31 Tarih: 28-02-2019 18:07

Sağlık Bakanlığı, tuz ve şeker kullanımı uyarısında bulundu!

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ile Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu'nun katılımı ile Sağlık Bakanlığı tarafından tuz ve şeker kullanımını en aza çeken protokol imzalandı. Bu protokol ile  şeker oranı yüzde 5, tuz oranı ise  yüzde 4 oranında azaltılacak. 

Protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Fahrettin Koca, sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenmenin mutlak kural olduğunu belirterek bu doğrultuda şeker ve tuz kullanımının azaltılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. İmzalanan protokol ile bu kullanımların resmiyete döküldüğüne dikkat çeken Koca, işletmelerin masalarında bulunan tuzlukları kaldırması için ricada bulundu. 

Protokole uygun şekilde hizmet veren işletmelerin ilerleyen günlerde belirleneceğini söyleyen Koca, bu işletmelere sertifika verileceğini de ekledi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI