1xbet betist supertotobet
Bugun...



Servis ve su meselesine TÖVİŞ'ten tepki

Teog, üniversite sınavları değişti, tarih değişti. Öğretmenler öğrenciden not alacak derken oldukça çalkantılı bir eğitim öğretim yılını da geride bırakmak üzereyiz. Ümit ederim ki tüm öğrencilerimiz başarılı bir yılı geride bırakarak güzel bir yaz tatiline merhaba diyorlar.

facebook-paylas
Tarih: 28-05-2018 15:27

Servis ve su meselesine TÖVİŞ'ten tepki

Tabi ki okulların kapanmasıyla dertler sıkıntılarda kapanıp bitmiyor.

Öncelikle lise ve üniversite sınavlarının açıklanması ve çocuklarımızın gelecek yıl hangi okullara yerleşecekleri kaygısı bir yandan devam ederken bir yandan da servislerin ve okuldaki içme suyu meselesinin çözümü aranıyor.

Kapitalist sistemin ürünü haline gelen eğitim sisteminde okullar kendileri pazarlık yapıp en uygun ve en ucuz servis firmasına karar veremeyecekler. Onun yerine bu konuda rant haline gelip bir yandaşa peş kek çekilecek. Milli eğitim kendisinin belirlediği bir firma ile servis işini çözmeyi planlıyor. Bu da demektir servis işini de tekelleştirip bir yandaş zengin edilecek.

Öte yandan devlet okulun da okuyan bir çocuğumuz ortalama 1 liradan günde en az 3 lira su parası veriyor. Ortalama 750 kişilik bir okulda çarpı 3 dediğimiz zaman 2250 lira gibi günlük okul başı suya para veriliyor. Benim çocukluğum da okul çeşmelerinden rahatlıkla su içilebiliyordu.  Neden okullara artıma sistemleri yapılmıyor çocuklarımız suyu temiz bir şekilde çeşmeden içemiyor da suyu parayla alıyor. Neden milli eğitim servisçilerle uğraşmak yerine çocuklarımızın çeşmeden sağlıkla su içmesini sağlamıyor. 

Her yıl olduğu gibi bizler okullardaki temizlik, hizmetli, kantin, servis, forma, su hizmetlerinden bahsedeceğiz. Her yıl olduğu gibi iktidar sahipleri çocuklarımızı düşünmeden işlerine gelen firmalara bu konuları paslayıp birilerinin zengin olmasına katkıda bulunacaklar. Yani sözün özü çocuklarımızın üzerinde yine birileri rant elde ederken olan yine çocuklarımıza olacak.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI