1xbet betist supertotobet
Bugun...



Seyahat sınırlaması uygulamayan 8 ülkeden biri de Türkiye!

IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) “dünyada uygulanan seyahat sınırlamaları” haritasında bulunan 8 ülkeden bri de Türkiye!

facebook-paylas
Güncelleme: 15-10-2020 12:33:54 Tarih: 12-10-2020 17:43

Seyahat sınırlaması uygulamayan 8 ülkeden biri de Türkiye!

Dünyada seyahat sınırlamaları bulunmayan ülkeler şöyle: Afganistan, Meksika, Brezilya, Moritanya, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Türkiye ve Arnavutluk.

Aynı zamanda, Türkiye’ye yapılan uçuşlar kapsamında gelen yolculardan test yaptırmaları istenmiyor. Kişilerin kendilerini bazı diğer ülkelerde olduğu gibi karantinaya alma zorunluluğu da bulunmuyor.

Türkiye’de hiçbir havalimanında gelen yolcuya mecburi test yapılmıyor. Havayolu 101 internet sitesinden Dr. Abdullah Nergiz ise konu ile ilgili, “Türkiye, turizim geliri çok önemli olduğu için bir sınırlama uygulamıyor” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Nergiz, Türkiye gibi ekonomisinde turizm geliri büyük önem taşıyan Endonezya ve Malezya’nın 31 Aralık’a kadar kapılarını turistlere kapatmış durumda olduğunun da altını çizdi. Havacılık uzmanı Abdullah Nergiz, bu durumun “Gelin, nasıl gelirseniz gelin der gibi” olduğunu savunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Her vaka, hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var ve büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor” açıklaması sonrasında aralarında İngiltere'nin de bulunduğu bazı ülkeler Türkiye’yi seyahat sınırlaması uygulanan ülkeler listesine eklerken; Japonya 1 Ekim tarihinden itibaren Türkiye’ye tarihinde ilk kez vize uygulamasını da başlatmıştı.


Kaynak: Turizm Gazetesi







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM - TARİH Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI