1xbet betist supertotobet
Bugun...



Süleyman Özyurt: Traş olacak berber kalmayacak!

Antalya Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Süleyman Özyurt, berber ve kuaförlerin en çok ihtiyaç duyduğu çıraklık ile ilgili bakanlık tarafından 1 Ekim 2023 itibarı ile mesleki eğitimde berber ve kuaför çıraklarına maddi desteğin kalktığını belirtti, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğinin altını çizdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-10-2023 14:49:55 Tarih: 19-10-2023 14:46

Süleyman Özyurt: Traş olacak berber kalmayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü yazısı ile; 1 Ekim 2023’ten itibaren ‘Berber, Kuaför ve Güzellik Salonları’ alanlarında, faaliyet gösteren, esnafların yanında, hem eğitim görüp hem çırak olarak çalışan gençlere devlet tarafından yapılan kısmi maaş verilmesi uygulaması kaldırıldı. Konu ile ilgili bir süredir çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirten Antalya Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Süleyman Özyurt, maalesef geldiğimiz noktada pek çok meslekte destek kalkmazken, bizim sektörümüzde desteğin kaldırılması oldukça düşündürücüdür’ dedi.

GENÇLER BU MESLEĞE İNANCI KAYBEDER!
‘Özellikle çırak bulma sıkıntısın ciddi anlamda yaşandığı bir süreçte dükkanlarımızda çalışan, kalfalık ve ustalık belgesi alacak gençlerimizin geleceği açısından oldukça haksız bir düzenleme olduğunu düşünüyoruz’ diyen Özturt şunları söyledi. ‘Bundan sonra işyerlerimizde çalışan ve çalışacak çırak öğrencilerimiz mesleki eğitim merkezlerine gidip gitmeme konusunda kararsız kalacak. Hatta daha da önemlisi, bu mesleğe değerin olmadığı algısı ile berberlik mesleğine mesafeli yaklaşacaklar. Teşvikin kesilmesi sadece biz işletmeleri zor durumda bırakmadığı gibi, gençleri de meslekten uzaklaştıracak. Çünkü mesleğin kıymetsiz olduğu vurgusu zihinlerine kazınacak. Tüm mesleklerde teşvik kaldırılsa bütçe sıkıntısı olduğunu anlarız. Ancak özellikle bizim mesleğimizde kaldırılması, meslektaşlarımız tarafından hayretle karşılandı. Aktif olarak mesleğini icra etmeye devam eden meslektaşlarım bir öğretmen statüsünde. Çıraklarımız, işyerlerinde usta öğreticileri gözetiminde pratik eğitimini alır. Amacımız usta-çırak ilişkisi yoluyla, atalarımızdan bize aktarılan kültürü ve mesleki bilgileri çıraklarımıza öğretmek. Çıraklık sadece işyeri için değil, kişinin iletişim kurma becerisinin gelişmesi, ticareti yerinde öğrenmesi demektir, toplum için de çok gereklidir.’



GEREKÇEYİ BİLMİYORUZ!
Şu an meslekte çırak ve kalfa bolluğu yaşanmadığını, aksine sorunun ciddi şekilde devam ettiğini, bu nedenle teşvikin neden iptal edildiği ile ilgili makamlardan bilgi almaya çalıştıklarını vurgulayan Özyurt, gerekçe ne olursa olsun, alınan kararın yanlışlığının altını çizdi. Konunun çözüme kavuşması, teşviklerin tekrar açılması için sektörel anlamda birlikte hareket edilmesi gerektiğini aktaran Özyurt, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere’nin de konuyu takip ettiğini bildiğini, kısa sürede bakanlıktan gelecek müjdeyi beklediklerini söyledi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖR - FİRMA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI