1xbet betist supertotobet
Bugun...



TAFED,“Yaşasın Anadolu” temasıyla Antalya'da

15-18 Ocak 2020 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen 27.Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ile 31 Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı’na “Yaşasın Anadolu” temasıyla katılan Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), fuara damgasını vurdu.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-01-2020 18:12:21 Tarih: 18-01-2020 10:47

TAFED,“Yaşasın Anadolu” temasıyla Antalya'da

Organizasyonda birbirinden özel etkinliklere imza atan TAFED, fuar boyunda yerli üretim ve tüketim konusunda farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi. Anadolu Mutfak kültürünü genç nesillere aktarmayı hedefleyen TAFED, fuar boyunca büyük beğeni kazandı.

YEMEKLERİN HİKAYELERİ ANLATILDI
Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği Derneği (AGEB)’nin desteğiyle gerçekleştirilen organizasyona, TAFED’e bağlı 35 dernek, 1500 konuk şef ve yaklaşık 5000 profesyonel şef katılım gösterdi. Fuar kapsamında 7 bölgeden gelen aşçılar, kendi bölgelerine ait yöresel lezzetlerini sundu. Aynı zamanda coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımının da yapıldığı fuarda, Türkiye'nin her yerinden gelen TAFED bağlı aşçı dernekleri, “Medeniyet Kardeşliği Buluşması Sofrası” kurdu.

Süryani, Kafkas, Balkan, Ege ve Karadeniz yemekleri yapılarak katılımcılara ikram edilen fuarda, yemeklerin hikayeleri de anlatıldı. Fuar boyunca TAFED’e bağlı Milli Takım, dünyaca ünlü şovlarıyla yenilebilir görsel pastalar yaparak dikkatleri çekti.

“ANADOLU YEMEKLERİNİ DÜNYAYA AÇIYORUZ”
TAFED Başkanı Zeki Açıköz, “Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) olarak, Türk mutfağını ve Anadolu yemeklerini dünyaya tanıtmayı kendimize görev edindik. Gelenekten geleceğe, ninelerimizden annelerimize, annelerimizden bizlere geçen eşsiz Anadolu Mutfak kültürünü biz de gelecek nesillerimize tutkuyla aktarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Organizasyon ile yerli ve milli üretime yönelik bir farkındalık yaratmayı amaçladıklarını anlatan Açıköz, yerli tohumculuğun benimsenmesi, yerli firma güçlü marka imajının yerleştirilmesi, coğrafi işaretli ürünlerin benimsenmesi ve geliştirilmesi, Anadolu topraklarının hareket kazanması gibi konulara destek olmayı hedeflediklerini söyledi.






Etiketler : TAFED

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER STK'LAR Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI