1xbet betist supertotobet
Bugun...



Tüketmenin faydaları saymakla bitmiyor

Amerikalı doktorlar, yağlı balık tüketmenin kalp sağlığını koruduğunu öne sürdü. Bu görüş, Amerikan Kalp Derneği’nin önceden verdiği tavsiyelerle de aynı doğrultuda…

facebook-paylas
Tarih: 29-05-2018 13:42

Tüketmenin faydaları saymakla bitmiyor

Harvard Halk Sağlığı Okulu’ndan Eric Rimm ve arkadaşları tarafından Circulation dergisinde yayınlanan bilimsel tavsiye metnine göre yağlı balık tüketmek kalp krizi ve inme riskini azaltıyor. Amerikan Kalp Derneği (AHA) ise haftada 2 kez 100 gram civarında özellikle omega 3 yağ asitleri bakımından zengin yağlı balıkların tüketilmesini tavsiye ediyor.

Özellikle okul çağındakiler…

Rimm’e göre bu tavsiyeler, et ve patates içeriği yüksek; meyve, sebze ve tam tahıl içeriği düşük Batı tipi beslenmeyi benimsemiş kişilerin balık tüketmeye başlaması için önemli bir hatırlatma.

  Adana'da tarlada balık üretilecek

Rimm, “Tüm Amerikanların bir gece beslenme biçimini değiştirmesini beklemesek de, bazı bireylerin balık tüketimini biraz arttıracağını ümit ediyoruz. Daha önemlisi, şu anda okul çağında olan gençlerin balığı beslenmelerinin normal bir parçası haline getirmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Yağlı balık tüketmenin faydaları saymakla bitmiyor

Daha önce yapılan bilimsel araştırmalar omega 3 yağ asitlerini;

Kalp atışı düzensizliği riskinin azalması,
Kandaki yağ miktarının düşmesi,
Plak olarak da bilinen damar tıkayan yapıların oluşma riskinin azalması,
Daha düşük tansiyon,

  Binlerce kilo balığa el konuldu!

ile ilişkilendirmişti. Rimm ve ekibi tarafından yayınlanan yeni araştırmada, haftada 2 kez özellikle omega 3 yağ asidi içeriği yüksek olan balık türlerini tüketmenin kalp yetmezliği, koroner kalp hastalığı, ani kalp durması ve inme riskinin düşmesine yardımcı olduğu ifade edildi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI